Sykkelstjernene er kjent for å være ivrige på det sosiale nettverket Twitter. Kontroversielle episoder i deres egen sport blir hyppig diskutert. Alt lå dermed til rette for en interessant kveld foran dataen for alle som følger de ulike rytterne.

Førstemann ut var et tidligere offer for hodeløs kjøring i feltet. RadioSchack-rytter Daryl Impey ble i fjor dratt ned av Theo Bos under den siste etappen av Tyrkia rundt. Han ledet attpåtil rittet.

- Håper alle som veltet er ok. Det så stygt ut, skriver Sørafrikaneren på sin profil.

Lagkamerat Levi Leipheimer vant konkurransen blant rytterne som sykler Sveits rundt. Under en halvtime etter målgang postet Lance Armstrongs antatt beste hjelperytter følgende melding:

- Latterlig finale her i Sveits rundt. Håper alle er ok etter en forferdelig velt.

Les også: Her går det GALT
Les også: Haussler må bryte

Garmin-rytter David Zabriske, populært kalt «Dave-Z», var ikke mye treigere på avtrekkeren.

- Romkameraten min er forslått. Jeg må muntre han opp i kveld.

Robert Hunter er etter alle solemerker mannen Zabriskie sikter til.

Lance Armstrong var tidlig ute med Twitter, og siden han er på plass i Sveits har han selvsagt kommet med sitt innspill til dagens velt.

- For en dag. For en finale. Stygg velt i som involverte mange i spurten. Dæven, dette spillet er farlig. Håper alle gutta er ok.

Mye sympati i feltet
Gjennomgangsmelodien i meldingene var at alle håpet alle var ok. Andy Schleck, Tom Danielson, Scott Davis og Andreas Klöden (nyinnflyttet på Twitter) håpet alle at det gikk bra med sine kollegaer.

Litt mer trøkk var det i kommentaren til Eurosports kommentator, Ole Kristian Stoltenberg.

- Flott Cavendish! Hva med å holde kjeft og sykle RETT fram i fremtiden?

Hva så med hovedpersonen?

Mark Cavendish har en Twitter-profil. Men å påstå at han er like ivrig på «fuglelydene» som for eksempel Lance Armstrong ville være å dra den litt langt. Cavendish oppdaterte sist sin profil den 19. september i fjor.

Team HTC-Columbia melder dog i en pressemelding at Cavendish skal på sykehus å ta røntgen, men at han antakelig ikke har brukket noe. Det samme gjelder Heinrich Haussler, mens Gerald Ciolek slapp unna med skrekken, og noen skrubbsår.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!