MOLDE - AALESUND 2-1:

MOLDE (Nettavisen): Molde og Aalesund barket søndag kveld sammen til lokalderby på Aker Stadion. De to kanskje største trenerprofilene i norsk fotball ledet hver sin klubb fra sidelinjen, og oppgjøret ble selvsagt ikke uten dramatikk.

På overtid ble Kjetil Rekdal sendt på tribunen av dommer Svein-Erik Edvartsen. Rekdal reagerte på et gult kort på kaptein Daniel Arnefjord etter at midtstopperen havnet i klammeri med Moldes Joshua Gatt. Sin egen utvisning skjønte ikke Kjetil Rekdal noen ting av.

- Vanskelig å forstå
- Hvorfor jeg blir sendt på tribunen, forstår jeg ikke. «Du kan ikke gi han kult kort der», sa jeg. Og det blir jeg vist på tribunen for. Det kan jeg ha vanskeligheter med å forstå at er riktig, for å være ærlig, sier Rekdal til Nettavisen.

- Det er tydelig at de er litt på vakt her. Jeg opplever i alle fall det i dag som helt feil, (jeg var) verken hissig eller i klammeri med noen som helst, legger han til.

Rekdal forteller at han skal ta en ny prat med Edvartsen.

- Jeg må spørre han selv hva han mener med utvisningen, for jeg forstår det ikke, for å være helt ærlig. Jeg verken sier noe eller gjør noe som kan straffes med å bli sendt på tribunen.

Feilkast
Det var ikke bare utvisningen som gjorde Rekdal forbannet. Etter 58 minutter fikk Molde straffe etter at Jonathan Tollås Nation sparket ned Davy Claude Angan i Aalesunds sekstenmeter. Men det var situasjonen i forkant den karismatiske treneren reagerte på.

- Når jeg ser det på skjermen, tror jeg Tollås sparker han, men det er noe annet jeg ikke er så happy med.

- Det er et innkast foran benken vår, og det var eneste gang jeg reagerte i hele kampen. Han kastet ballen rett i bakken rett foran benken, og da roper vi på feil innkast, og så ender det opp med straffespark til Molde, forklarer Rekdal.

- Han har sluttet å bry seg om feilkast, han (Per Ivar) Staberg (dagens fjerdedommer, red. anm.).

Gjentagelser
Svein-Erik Edvartsen var hoveddommer i dagens oppgjør. Han hadde følgende å si etter kampen:

- Det er på grunn av gjentatte overtredelser. Det første gule kortet, i første omgang, kommer etter en reaksjon fra han. Det er for så vidt greit, alle kan ha en spontan reaksjon. I andre omgang klapper han til meg når jeg er borte hos han for å gi han tilsnakk. Han skal være veldig glad for at han ikke ble kastet bort da.

- Når du klapper ironisk mot en dommer, er det i seg selv tribunen. Vi valgte å spare han, men på overtid så er det igjen reaksjoner på to gule kort som er soleklare, og da er det takk for nå, sa han til TV2.

Det var mye dramatikk også i Aalesunds forrige seriekamp. Norges Fotballforbund har bedt klubben forklare seg etter tumulter i spillertunnelen etter kampen mot Rosenborg. Edvardsen bedyrte at situasjonene ikke påvirker hverandre.

- Dette har ingenting med det som skjedde mot Rosenborg å gjøre. Jeg vet ikke hva som skjedde da. Jeg har selvfølgelig lest om situasjonen i ettertid og sett reaksjonene, men her starter vi med blanke ark. Jeg har alltid syntes at Kjetil Rekdal har vært en ærlig og kul fyr, og det vet han at jeg synes.

- Rekdal har et problem
- Det er én nøkkelsituasjon i kampen, det er når Magne Hoseth vinner ballen midt på banen, og spillet går mot Aalesund sitt mål, og det blir straffespark. Jeg står én meter i fra frisparksituasjonen, og det er ikke frispark. Jeg står én meter fra straffesituasjonen, og det er straffespark, fortsatte Edvartsen.

- Rekdal ryker på gjentatte overtredelser, og det må han takke seg selv for. Jeg synes jeg behandler han snilt. Det er automatisk én kamp i karantene når han blir bortvist fra tribunen.

- Når man skal reagere så tre ganger på et innkast, så er det andre enn dommerstanden som har et problem, avsluttet kamplederen.

Savnet tenning
Ole Gunnar Solskjær var heller ikke helt fornøyd. Han reagerte mest på sine egne spilleres innsats.

- Det skal være litt tenning og det skal være litt temperatur i et lokaloppgjør som dette. Vi skal ha enda flere taklinger og dueller enn det vi hadde i dag. Det var noen av mine som fikk høre det at de ikke kastet seg inn i taklinger i lokaloppgjør, ja, for å si det sånn, fortalte Solskjær.

- Det kan vi bli bedre på, det vet vi, men guttene er snille. Jeg savnet ikke litt ekstra guts, men det er noen ganger i enkelte situasjoner der vi skal heller trø til, men så ser vi siste 20-25 minutter og der er det ingen som trekker seg. Da forsvarer vi oss heroisk. Vegard, Even og Daniel er veldig tøffe i duellene, avsluttet Solskjær.

Molde vant kampen 2-1, etter scoringer av Mattias Moström og Magne Hoseth. Daniel Arnefjord stod for de oransjes nettkjenning. Ole Gunnar Solskjærs menn har dermed vunnet alle hjemmekampene så langt denne sesongen.