Tirsdag skal de lyseblå fra Manchester starte på sitt tittelforsvar i den gjeveste europeiske klubbturneringen når de tar imot Røde Stjerne fra Serbia.

Erling Braut Haaland ble toppscorer med 12 mål forrige sesong og det er knyttet forventninger til at nordmannen og City-laget skal ta seg greit videre fra gruppe G – som også består av tyske RB Leipzig og sveitsiske Young Boys.

– Hver sesong er målet å vinne. Ingenting har forandret seg. Det kommer an på våre prestasjoner, men denne turneringen tillater ikke mange feilskjær. Morgendagen er det første steget for å forsøke å få de første poengene, sier Guardiola på mandagens pressekonferanse.

City-direktør Ferran Soriano skal ha uttalt at han er mer avslappet etter at klubben maktet å ta trofeet forrige sesong.

– Det er viktig at spillere ikke slapper av, sier Guardiola før han fortsetter.

– Jeg vil gjerne si en ting. For klubben er det noe utrolig å vinne Champions League. Men i det store perspektivet av Champions League – hvor mange lag har vunnet en CL-tittel. Det er mange. 

– Flere har også vunnet to, tre, fire og fem. I et større perspektiv har vi ikke gjort noe spesielt, det er bare en. For oss hadde ikke klubben denne, så å være en del av det er noe vi er stolte av, sier han.

Spanjolen sier at han ikke tenker på at finalen denne sesongen spilles på Wembley.

På spørsmål om det vil være vanskeligere å forsvare tittelen enn å ta den første gang er manageren tydelig.

– Det er lettere. Den første gangen er vanskeligst. Den første er utrolig, sier han.