Gå til sidens hovedinnhold

- Typisk å alltid bare se det negative

Erik Nevland er glad for å være hjemme, men synes siddisene er mer negative enn noe annet sted han har spilt i karrieren.

STAVANGER (ANB): Det gikk mange måneder fra Erik Nevland signerte for Viking før sesongen, til han gjorde comeback mot Sandefjord 1. august. Flere ganger i den perioden gjentok siddisen at han gledet seg til å komme hjem.

Fem uavgjorte kamper, et serietap og et cuptap senere, har han fått en påminnelse om hvor kritiske hans bysbarn er.

- Det er typisk Stavanger å alltid bare se på det negative. Det er alltid mye negativitet i Stavanger og rundt Viking når laget ikke vinner. Dersom Viking spiller god fotball og vinner 3-0, er folk kritiske fordi det ikke ble 5-0 heller.

- Folk blir liksom aldri helt fornøyde i Stavanger. Slik har det ikke vært noen av de andre plassene jeg har spilt, sier Nevland til Rogalands Avis.

- Glad for være hjemme
Den tidligere Manchester United-, IFK Göteborg-, Groningen- og Fulham-spilleren lar seg imidlertid ikke såre av negativiteten.

- Det er for så vidt greit det. Alle vil jo at laget skal gjøre det bedre, og da har vi alltid noe å strekke oss etter, sier Nevland.

Til tross for svak poengfangst i en kravstor hjemby, er Nevland fornøyd med å være her.

- Det har vært kjekt å komme hjem, og jeg er glad for å være tilbake. Resultatmessig har det ikke gått så bra som jeg hadde håpet, men jeg er glad for at jeg spiller i Viking, sier Nevland.

Han har imidlertid et aldri så lite spørsmål til byens journalister og supportere:

- Vil folk helst at vi skal spille kynisk fotball slik landslaget gjør, og vinne 1–0 i 25 kamper på rad, eller ønsker de at vi skal spille offensiv, fin fotball, og risikere at det av og til går på bekostning av det defensive? Etter jeg kom hjem har vi vært best i fem av seks kamper, og i tillegg spilt jevnt med Rosenborg på Lerkendal, påpeker spissen.

Østenstad forstår høye krav
Egil Østenstad mener det er helt naturlig at det ligger mer press på en Viking-spiller, enn på mange andre.

- Viking har andre forutsetninger enn mange andre klubber. Vi skal være i toppen, og da følger det en del press med. I Viking, Brann og Rosenborg er det slik, mener Østenstad.

Han har selv spilt i flere utenlandske klubber. Den lengste perioden var i Southampton. Der var presset på klubbens spillere langt lavere enn på Viking-spillerne.

- Det var det naturligvis. Southampton hadde helt andre målsettinger. Der kjempet vi for å unngå nedrykk, mens i Viking skal vi kjempe om medalje. Uten sammenligning for øvrig skal Viking ha samme målsetting som de fire store i England, sier Østenstad.

(ANB)

Les hele saken på Rogalandsavis.no!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken