Gå til sidens hovedinnhold

- Typisk nedrykkskamp

Det norske ishockeylandslaget kjempet seg til en 3-2-seier over Østerrike fredag, og har fortsatt sjansen til å overleve i A-VM.

Østerrike-Norge: 2-3 Norges iskrigere vant knepent over Østerrike i den første nedrykkskampen i Moskva-VM, og har dermed fått den starten de var avhengige av for ikke å falle av lasset.

- Det var en typisk nedrykkskamp - ikke så veldig fin hockey. Det var en kamp om overlevelse, så da spiller man for å overleve, sier landslagskaptein Tommy Jakobsen til Nettavisen.

Fredagens nedrykkskamp startet med en målløs første periode, men etter den første hvilen våknet lagene. Etter ti minutter av midtperioden tok østerrikerne ledelsen etter en scoring av Robert Lukas, men bare tre minutter senere slo Roy Johansens menn tilbake. Ett skuddet ble reddet av keeper Reinhard Divis, men Jonas Andersen lurte returen i mål fra kloss hold.

Tre minutter før fulltid i midtperioden la Anders Bastiansen på til 2-1. Morten Asks skudd var innom skøyten til Bastiansen, men dommeren godkjente målet fordi Bastiansen ikke med vilje styrte pucken i mål.

Østerrike utlignet
Da sisteperioden var tre minutter gammel utlignet østerrikerne ved Daniel Welser. Rett før hadde Mats Trygg pådratt seg en utvisning etter å ha slått i skøyten til en motstander.

Etter en forholdsvis jevn og sjansefattig del av 3. perioden, kom Østerrike til et par stor sjanser. Heldigvis for Norge reddet keeper Pål Grotnes mesterlig.

NRK-ekspert Espen "Shampo" Knutsen uttalte etter kampen at Grotnes var den desidert beste spilleren i dag. Det er ikke landslagskaptein uenig i.

- Han var god i dag, og gjorde akkurat det han skulle, sier Jakobsen.

Flere mål ble det ikke i 3. periode, og dermed stod det 2-2 på resultattavlen etter fulltid.

- Det var jevnt og tett, og vi fikk noen dumme utvisninger. Det var kanskje fortjent at det stod 2-2 etter tredje periode, sier Jakobsen.

Dermed var det duket for sudden death, det vil si fire mot fire i fem minutter.

Ask avgjorde
Morten Ask og Norge viste stor vinnervilje da dommeren satte i gang spilleforlengelsen. Nordmannen skøytet seg rett i angrep, men måtte vente til forlengelsen var tre minutter gammel før resultatet kom; først hamret Mats Trygg pucken mot mål slik at keeper Divis måtte gi retur. Den satt Morten Ask enkelt i buret, og sikret samtidig to viktige poeng for Norge.

- Dette gir oss en god følelse. Det var jo den første seieren for oss så langt i VM, sier Jakobsen.

Nå venter en hviledag før landslaget skal i ilden igjen på søndag.

- Det blir godt med en hviledag nå. Lade opp og trene lett, sier Jakobsen som legger til at han var fornøyd med laget i dag.

- Jeg synes vi holder bra standard som lag. Vi har bodd sammen i to og en halv uke nå, men har fremdeles en positiv stemning i laget. Vi tenker «laget» før «jaget» som man sier på svensk, avslutter Jakobsen.

PS! Nedrykksgruppen består av Østerrike, Ukraina og Latvia. De to dårligste rykker ned.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai