RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrkisk trener amok

(FOTO: AP)
Sist oppdatert:
Den tyrkiske landslagstreneren, Fatih Terim, gikk amok i gangene under stadion i Istanbul, etter VM-playoff-tapet mot Sveits. Fifa har levert inn sin rapport.

Den danske avisen B.T. henviser til rapporten FIFAs polske utsending Michal Listkiewicz har sendt inn.

Polakken har fortalt den sveitiske avisen Blick noe av det som skjedde etter VM-kampen mellom Tyrkia og Sveits, og han legger ikke skjul på at Terim var en av hovedmennene i de tumultene og slagsmålene som fant sted uten medienes overvåkning etter kampen.

- Jeg gikk ned til dommernes garderobe, og det som skjedde der ga meg noe å tenke på. Døren var smadret, og dommerne var ikke til stede, sier Listkiewicz til Blick.

- Jeg fikk senere vite av dommertrioen at døren ble sparket inn av Terim og målmannen Volkan, forsetter han.

Navngir spillere
Fifa-observatøren navngir flere av de tyrkiske spillerne som han mener sto frem som særdeles usportslige.

- Alt sammen står i min rapport. Det skjedde ikke noe under kampen, men etter kampen så jeg scener man ikke kan forestille seg. Det som Emre Belözoglu, Mehmet Özdilek, Alpay og Fatih Terim gjorde, hadde ikke noe med sport å gjøre, sier han.

Observatøren forteller også at politiet forsøkte å beskytte de sveitsiske spillerne, men samtidig gjorde de alt i deres makt for å hindre media i å filme det som skjedde.

- Derfor har vi ingen bilder som dokumenterer det som skjedde, forklarer han.

Og han maner til streng straff etter hendelsen.

- Sånne tilfeller krever harde straffer. Slag, støt og spark er årsaker nok. Jeg forventer at de spillere og trenere, som var involvert, får minimum ét og maksimum to års utelukkelse, sier Listkiewicz til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere