Dermed løftes saken mot Schmidt opp til en høyere instans i det tyske rettsvesenet. Den skal nå høres på nytt i en domstol i Karlsruhe, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

Legen ble fengslet 15. januar etter at dommen mot ham var avsagt. Han ble også fradømt retten til å praktisere som lege de neste tre årene.

Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om fem og et halvt års fengsel i saken. Idrettslegen var anklaget for å ha vært sentral i et internasjonalt bloddopingnettverk siden 2011. Nettverket inkluderte utøvere i OL i 2018, forskjellige verdensmesterskap og Tour de France.

Det var også fire andre tiltalte i saken, blant dem legens far, en sykepleier og en ansatt i ambulansetjenesten. Samtlige ble også funnet skyldige i den første store rettssaken siden doping ble kriminalisert i Tyskland i 2015.

Pågripelsen av Schmidt skjedde etter at «Operasjon Aderlass» ble iverksatt. Politiet gikk til aksjon to timer før start på langrennsherrenes 15 kilometer klassisk under ski-VM i Seefeld i 2019.

Østerriksk politi pågrep i alt ni personer, inkludert fem aktive skiløpere mistenkt for bloddoping. Tre av løperne ble satt fri etter at de erkjente doping.

Under rettssaken innrømmet Schmidt at han i en årrekke har hjulpet utøvere med å dope seg. I en uttalelse lest opp i retten i høst sa legen at hans praksis i hovedsak var rettet mot vinteridrettsutøvere og syklister. Han navnga samtidig ikke noen av utøverne han skal ha hatt på klientlisten.

Samtidig hevdet legen at han ikke bidro til dopingbruken for å berike seg selv, eller at han satte utøvernes helse i fare ved sine handlinger.

(©NTB)