Tidligere Bayern München-spiller og verdensmester i fotball for Tyskland, Jerome Boateng, møtte torsdag morgen i retten i München for å svare på anklager for vold mot sin eksforlovede Sherin Senler.

Flere store aviser har omtalt rettssaken, blant annet Bild og Daily Mail.

33-åringen, som nå spiller for Lyon, er anklaget for å ha forårsaket farlig kroppsskade på Senler, som er moren til hans tvillingdøtre, fra en hendelse i 2018.

Boateng risikerte opp til fem års fengsel for anklagene, men torsdag kveld melder nyhetsbyrået AFP at tyskeren er domfelt til å betale 1,8 millioner euro, nærmere 18,5 millioner norske kroner, i skadeoppreisning.

Les også: Krisestemning i Tyrkia før skjebnekampen mot Norge

Nekter for anklagene

I fjor skrev den tyske avisen Bild at Boateng skal ha kastet en liten lysestake i glass på sin eksforlovede under en ferietur.

Boateng sine representanter har konsekvent meddelt at anklagene er basert på ikke-beviste påstander fra en tredjepart, selv om noen detaljer fortsatt skal være ukjente. Boateng har nektet for alle anklager mot ham.

Hendelsen skal ha blitt etterforsket av tyske myndigheter i tre år. På grunn av forsinkelser grunnet koronaviruset har ikke rettssaken funnet sted før i dag, torsdag.

Boateng og hans tidligere partner var et par i ti år og har to barn sammen. Ifølge Daily Mail skal Boateng og Senler ha hatt et stormfullt forhold, som har vært av og på ved flere anledninger.

De skal ha forlovet seg i 2014, men forholdet skal ha tatt slutt etter det påståtte overfallet i 2018.

Les også: Tidligere storscorer stusser over Harry Kane: - Hva kommer til å skje?

Ekskjæreste ble funnet død

Rettssaken mot sin eksforlovede er ikke det eneste dramatiske som har skjedd i Boateng sitt liv det siste året.

Hans ekskjæreste, influenser og modell Kasia Lenhardt, ble funnet død i sin egen leilighet i februar, rundt en uke etter at forholdet tok slutt. Dødsfallet ble ikke ansett som mistenkelig.

Boateng spilte i ti år for Bayern München, før han for kort tid siden ble klar for Lyon. Han har også tidligere spilt for Manchester City, Hamburg og Hertha Berlin.

I Bayern spilte midtstopperen totalt 364 kamper, og vant alt som var mulig å vinne på klubbnivå for den tyske klubben. I 2014 var han med å vinne VM med Tyskland.