Tyske Severin Freund tok en overraskende seier i lørdagens verdenscuprenn i Sapporo. Freund hadde aldri før vært blant de fem beste i et verdenscuprenn.

Severin var kanskje ikke suveren, men var i alle fall klart best i finaleomgangen med sine 129 meter. Det var 4,5 meter lenger enn verdenscupleder Thomas Morgenstern som ble nummer to.

Polske Adam Malysz ledet rennet etter ett hopp, men ble til slutt tredjemann.

Oppløftende norske innsats
De mest kjente norske skihopperne var ikke med til lørdag. Men selv om Tom Hilde & Co ble hjemme for å trene denne helgen, var de seks beste hopperne i verdenscupen sammenlagt med i Japan. Likevel gjorde de norske representantene seg bemerket med respektable plasseringer.

Andreas Stjernen landet på 121,5 meter i det første hoppet, et hopp som lenge var det lengste svevet i førsteomgangen. Da omgangen var over var trønderen nede på 12.-plass.

Forholdene forverret seg med tett snøvær før finaleomgangen. Stjernen strakte seg likevel til 115,5 meter, noe som tok Sprova-hopperen ytterligere tre plasser opp på resultatlista.

Dermed noterte 22-åringen seg for sin beste verdenscupinnsats noensinne. Stjernen er i utgangspunktet ikke en del av det norske verdenscuplaget denne sesongen. Han deltar som regel i rennene i kontinentalcupen.

Slo av 13 meter
Ole Marius Ingvaldsen, også en del av det norske kontinentalcuplaget, var beste nordmann på 10.-plass etter et hopp. Men førstehoppet på 117,5 meter ble dessverre kortet ned med 13 meter i det andre svevet. Dermed falt 25-åringen fra Steinkjer ned til 17.-plass totalt.

Også Kenneth Gangnes fra Kolbu på Toten var med til finaleomgangen etter å ha landet på 111,5 meter. 21-åringen falt fra 24.-plass etter ett hopp.

Vegard Haukø Sklett og Kim René Elverum Sorsell endte henholdsvis som nummer 36 og 39. Dermed ble duoen ikke kvalifisert for annenomgangen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!