Den tyske sykkelstjernen André Greipel legger opp etter sesongen. Han fullfører denne helga det som er hans siste Tour de France.

Det melder veteranen på Twitter lørdag, via laget sitt Israel Start-Up Nation.

- I morgen blir min siste Tour de France-etappe. Og så etter 2021, legger jeg opp. Det blir et punktum for karrieren min, sier Greipel i et videoklipp laget har delt.

- Jeg er veldig glad for alt jeg har oppnådd. Jeg ser mot fremtiden med stor glede, for nå kan jeg gjøre hva jeg vil, når jeg vil, fortsetter 39-åringen.

Seiersmaskin

Spurteren, som har fått kallenavnet «gorillaen» vant sin første Tour de France-etappe i 2011, og har vunnet totalt elleve etapper i storrittet.

Han har dessuten vunnet henholdsvis sju og fire etappeseirer i de to andre Grand Tour-rittene på sykkelkalenderen, Giro d' Italia og Vuelta a España.

Tilbake i sesongene 2008 og 2010 vant han til og med sammenlagt i det australske etapperittet Tour Down Under. Der har veteranen samlet hele 20 seirer til sammen på enkeltetapper.

Greipel fylte 39 år fredag, og sier spøkefullt at datoen i passet hans fikk ham til å ta beslutningen om å gi seg. I et intervju vist på TV 2 svarer han med et spørsmål om 39 år føles veldig annerledes enn 38, 37, 36 eller 35:

- Det er bare et tall. Men nå har det blitt 18 år med proffsykling, og det er nok.

Froome-hyllest

Det andre av Israel Start-Up Nations store stjerner, Chris Froome (36), har vunnet Tour de France sammenlagt hele fire ganger. Han er full av lovord om Greipel som person og syklist.

- Det er enden på et stort kapittel. André har vært en stor del av dette rittet i årevis. Han er en snill kjempe. Du lærer ham å kjenne opp gjennom årene, og han er en fin type. Helt super, og en skikkelig gentlemann i feltet, vil jeg si.

- Nå det gjelder sykkelløp og spurter, så har han en utrolig merittliste, påpeker Froome.

Greipel har ikke vært helt der oppe blatn de raskeste under årets Tour de France. Og nå er det altså klart at han ikke fortsetter fram til neste utgave.

Tyskeren tilføyer at han gjerne vil fortsette i sykkelsporten, men da i andre roller.

(©NTB)