Tysk stjerneskudd mistenkes for bloddoping

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Det melder tysk TV-kanal.

29.01.12 21:53

ARD Sportschau melder søndag kveld at 28 idrettsutøverne er i søkelyset i Tyskland.

Det skriver nettstedet cyclingnews.com.

Blant disse nevnes det tyske stjerneskuddet Marcel Kittel (23). Tyskeren fikk sitt store gjennombrudd i Skil-Shimano-laget forrige sesong, og er tiltenkt en nøkkelrolle hos Team 1t4i (etterfølgeren til Skil-Shimano) denne sesongen.

Skøyteløper Claudia Pechstein er også nevnt i saken.

Kittel har tidligere syklet for Thüringer Energie Team. De har også fått en rytter navngitt i saken. Det er Jacob Steigmiller, som for øvrig har syklet for det tyske mannskapet de tre siste sesongene.

Franke i hovedrollen?
Utøverne skal ha fått behandlet blodet med et UV-lys, før blodet har blitt re-injisert.

Det tyske antidopingbyråret har tidligere denne måneden bekreftet at det foreligger en etterforskning.

- Det er sant at vi har startet etterforskningen i en sak, mot en syklist, og at vi snart åpner prosedyren mot ham, sa Lars Mortsiefer, styremedlem i det tyske antidopingbyråret, for to uker siden.

Det tyske nyhetsmagasinet Spiegel har tidligere identifisert doktoren Andreas Franke som hovedmannen bak den nye teknologien.

Tour de France-joker
Han har i ettertid benektet anklagene.

Spiegel mener på sin side at Franke, som tidligere har jobbet i det tyske forbundet, har behandlet «utallige» skøyteløpere, syklister og friidrettsutøvere.

Team 1t4i nådde ikke helt opp i kampen om world tour-status foran denne sesongen. Det nederlandske laget kan allikevel få sykle Tour de France, gjennom såkalte wild cards, frikort.

Merk også at laget skal presentere sin nye hovedsponsor denne våren, men fram til det skjer vil prosjektet gå under det lettere kryptiske navnet 1t4i.

Kittels mannskap har ikke uttalt seg i saken ennå.

Les også: - Kittel kan utfordre Cavendish

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.