Gå til sidens hovedinnhold

Tyske medier: Sørloth har fått tillatelse til å forlate RB Leipzig

Det spekuleres rundt Alexander Sørloths fremtid i den tyske klubben etter kun én sesong.

Den norske landslagsspissen hadde en middels god debutsesong i RB Leipzig etter overgangen fra tyrkiske Trabzonspor. Nå spekuleres det med tiltakende styrke i Tyskland om at Sørloth allerede kan være på vei bort fra den tyske toppklubben.

Ifølge lokalavisen Leipziger Volkszeitungs papirutgave kan nemlig 26-åringen bli solgt i sommerens overgangsvindu. Avisen nevner gamleklubben Trabzonspor, samt Istanbul-klubben Fenerbache som aktuelle destinasjoner.

- Klubben ser etter en løsning som kan gjøre alle fornøyde, skriver avisen.

Rapportene fra avisens sjefreporter er gjengitt av flere supportersider.

Sørloth noterte seg for fem scoringer på 29 kamper i sin første sesong i tysk fotball. Siden forrige sesong har manager Julian Nagelsmann forsvunnet til Bayern München, noe som kan tale til Sørloths disfavør med tanke på angriperens videre fremtid i klubben, ifølge tyske medier.

- Ikke ferdig med å gjøre endringer i troppen

Klubbens nye manager Jesse Marsch kommer fra søsterklubben RB Salzburg. Amerikaneren uttalte tidligere i sommer at han er noe usikker på den tidligere Crystal Palace-spilleren.

- Han har god karakter og kommer med mye kraft. Han er også i god form og positiv i innstillingen. Når det er sagt må vi vente å se hva som skjer i overgangsvinduet. Vi er ikke ferdig med å gjøre endringer i troppen, er Marsch sitert på i den tyske storavisen Bild.

Les også

Fransk stortalent blir klubbkamerat med Haaland

Også Bild hevder at det er «svært sannsynlig» at Sørloth forlater klubben i sommer.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Sørloth til saken uten hell.

RB Leipzig har i sommer investert tungt i den portugisiske spissen André Silva som ble hentet fra rivalen Eintracht Frankfurt for 23 millioner euro, nærmere 250 millioner kroner. I tillegg har de signert stortalentet Brian Brobbey fra Ajax.

Tyske medier rapporterer at klubben vurderer sterkt å selge Sørloth for å skaffe frisk kapital ettersom veien frem til fast spilletid virker å være noe lang.

På den positive siden nevner Bild at Marsch sitt system er bygget rundt to spisser, noe som skal passe Sørloth bedre enn Nagelsmann som sverget til kun en ren spiss. Der ble den norske landslagsspissen ofte henvist til en kantrolle hvor han ikke alltid kom helt til sin rett.

Kom med melding til tyrkiske fans

Sørloth var en del av Ståle Solbakken sin tropp under landslagssamlingen i starten av juni. Der ble nok en gang overgangsrykter tilbake til Tyrkia et tema.

Trabzonspor-fansen hadde på det tidspunktet startet en kampanje for å få trønderen tilbake til klubben, og han så seg nødt til å bytte telefonnummer i tillegg til å publisere en Twitter-melding for å be dem slutte.

– Hei, Trabzonspor-fans. Jeg setter pris på kjærligheten og støtten fra dere, men vennligst slutt å ringe meg og sende meg meldinger. Det gjør livet mitt veldig stressende. Nok er nok, skrev Sørloth.

– Som sagt ønsker jeg ikke å kaste mer bensin på bålet. Den Twitter-meldingen får stå, sa han videre.

Nå kan det virke som overgangsryktene igjen har fått påfyll av bensin etter de tyske avisenes seneste rapporter.