RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskland best i positivt EM

Foto: SCANPIX/AP Photo/Christof Stache
Sist oppdatert:
Som TV 2 Nettavisen tippet på forhånd, så ble det endelig Tysklands tur til å vinne et mesterskap. Og EM har vært et positivt mesterskap for håndballen.

Alle gode ting er tre for Tyskland. Etter to strake finaletap, kunne endelig Daniel Stephan løfte det største troféet over hodet etter EM i Slovenia.

En rekke av de største stjernene uteble fra mesterskapet for å spare seg til sommerens OL. Likevel ble mesterskapet god propaganda for håndballen.

Mye god angrepshåndball ble vist, og det har aldri vært scoret flere mål i et mesterskap før. I gjennomsnitt ble det scoret 56,94 mål per kamp i EM. Det er nesten to mål mer enn den tidligere rekorden som ble satt i VM i 2003.

TV 2 Nettavisen hadde størst tro på Tyskland før EM. Til tross for at stjernene Stefan Kretzschmar og Frank von Behren ikke var med på grunn av skader, hadde Tyskland den jevneste troppen.

Med «Lemgo-rekken» i slag (Daniel Stephan, Markus Baur, Volker Zerbe, Christian Schwarzer og Florian Kehrmann), spilte tyskerne seg også opp i turneringen.

I finalen var det Pascal Hens som sto frem som den store spilleren, men jevnt over var det målvakt Henning Fritz som var Tysklands beste.

Han kom også med på All Star Team sammen med Zerbe.

Mesterskapets positive overraskelse var Slovenia. Båret frem av et entusiastisk publikum gikk de helt til finalen. Noen stor overraskelse var det imidlertid ikke. Slovenia har vist tenner i mesterskap tidligere og var en outsider.

Nå kan vi også slå fast at Sveriges tid på toppen er forbi. Vi hadde trodd at Magnus Wislander, Staffan Olsson og Tomas Svensson, hjulpet av noen av verdens mest lovende spillere i Jonas Larholm og Kim Andersson, skulle henge med i kampen om den siste OL-plassen, men slik gikk det ikke.

Det ble i stedet en trist sorti for «Bengan-Boys». De var sjanseløse i mellomspillet mot Danmark og Kroatia. Nå må Sverige bygge opp et nytt landslag, uten Olsson og Wislander.

Men Norden er fortsatt med i verdenstoppen. Danmark viste at EM-bronsen for to år siden ikke var noe blaff. Danskene slo de regjerende verdensmesterne Kroatia i kampen om bronsen denne gangen.

Nå ser vi bare frem til OL. Da har både Tyskland og de øvrige landene sine beste spillere med. Da skal tyskerne få vise at de i øyeblikket er verdens beste håndballag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere