Tyskland leker seg mot EM

Foto: Gero Breloer (AP)

Mens Italia aldri fant ut av Nord-Irlands forsvarsmur, og England ble dyttet ned til andreplass. Les alt om EM-kampene her.

09.10.10 09:37

Tyskland har fått en like god start som Norge på EM-kvalifiseringen, med seier over Belgia (1-0 borte) og Aserbajdsjan (6-1 hjemme). Den store testen kom imidlertid på fredag, da Tyrkia besøkte Olympiastadion i Berlin.

I likhet med vertene kom nemlig Tyrkia til oppgjøret med seks poeng i bakhånd, men var sjanseløse mot det sprudlende, tyske laget.

Miroslav Klose fikk en enkel jobb med å gi hjemmelaget ledelsen like før pause, da ballen smalt i tverrliggeren og ned til storscoreren som kunne dunke kula inn i åpent mål.

Tyrkia håpet lenge på ett poeng, men elleve minutter før slutt ble Mesut Özil spilt alene gjennom med keeper Volkan Demirel.

Real Madrid-spilleren med tyrkiske aner plasserte ballen mellom bena på keeper, og valgte å la være å juble av respekt for motstanderne.

Spikeren i kista kom like før slutt, da Klose snappet opp et håpløst utspill fra keeper og satte ballen i nota - igjen mellom bena på keeper Demirel.

Dermed har Tyskland ni poeng på tre kamper, og ser ut til å styre sikkert mot Polen og Ukraina i 2012.

Målløse Italia
Italia hadde også to seiere av to mulige, men slet mot en nordirsk forsvarsmur i Belfast. Gjestene hadde det meste av spill og sjanser, men klarte ikke å få hull på byllen mot Nord-Irland.

Mot slutten av kampen var det faktisk Nord-Irland som skapte de farligste mulighetene, men det endte 0-0 mellom de to lagene.

Italia leder fortsatt an i gruppe C, med sju poeng på tre kamper.

Det er bare ett poeng mer enn Estland, som tok en meget sterk 3-1-seier borte mot Serbia, mens Nord-Irland på tredjeplass har fire poeng og en kamp mindre spilt enn lagene foran.

Sjekk alle resultatene i faktaboksen på høyre side.

Full pott for Nederland
I Sveriges gruppe hadde våre naboer i øst spillefri på fredag. Det hindret ikke svenskene i å følge nøye med på kampen mellom Moldova og Nederland, spesielt ikke ettersom Sverige møter nettopp Nederland om fire dager.

Og de tapende finalistene fra VM 2010 måtte slite overraskende stort mot hjemmelaget.

Det avgjørende målet kom imidlertid etter 37 minutter, da Klaas-Jan Huntelaar dunket inn seiersmålet for gjestene.

I samme gruppe meldte Ungarn seg på i kampen om en EM-billett, da laget smadret stakkars San Marino med hele 8-0 hjemme i Budapest.

Nederland topper gruppen med ni poeng på tre kamper, mens Sverige også har full pott - men med en kamp mindre spilt. Ungarn på tredjeplass har like mange poeng som svenskene, men altså en kamp mer spilt.

Norge slo Kypros: - Kall det gjerne Drillo-magi

Dyttet England vekk fra toppen
Montenegro fortsetter å imponere, og dyttet faktisk England ned på andreplass i gruppe G etter 1-0-seieren over Sveits hjemme i Podgorica.

Vinnermålet kom etter 67 minutter ved Mirko Vucinic, som dermed sørget for at Montenegro står med full pott etter tre kamper. England hadde spillefri fredag, og selv med full pott også på Fabio Capellos menn ligger laget altså tre poeng bak Montenegro.

De to lagene møtes til en avgjørende dyst på Wembley førstkommende tirsdag.

I Spania slet vertene lenge mot Litauen, men så ut til å gå mot en trygg seier da Fernando Llorente ga spanjolene ledelsen bare to minutter etter hvilen.

Darvydas Sernas utlignet til 1-1 åtte minutter senere, men ytterligere to minutter senere var Llorente på plass igjen og sikret 2-1-ledelse.

Kampen ble punktert da David Silva puttet på til 3-1 ti minutter før slutt, og Spania står dermed med seks poeng på to kamper og sitter i førersetet i gruppe I.

Sjekk alle resultatene i faktaboksen på høyre side.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: EM-kvalifisering

Mest lest på Sport

Annonsebilag