Gå til sidens hovedinnhold

Tyskland tok råsterk borteseier mot Nederland

Nico Schulz (25) ble tyskernes store helt like før slutt.

NEDERLAND - TYSKLAND 2-3:

Nederland så ut til å gjøre en råsterk snuoperasjon mot Tyskland. Så dukket venstre vingback Nico Schulz opp og sikret tysk seier like før slutt.

Hvittrøyene kunne juble for 3-2-seier mot det som antas å være deres argeste rival i EM-kvalifisering gruppe C. Dermed har tyskerne fått en drømmestart på EM-kvaliken.

Drømmemål

Tyskerne var det giftigste laget før hvilen, og ledet 2-0 til pause. Det første målet var det Leroy Sané som fikset. Manchester City-kanten utnyttet at Matthijs de Ligt skled, og hamret ballen i det lengste hjørnet.

Rekkekamerat Serge Gnabry ville ikke være dårligere, og etter en drøy halvtime dro han seg innover fra venstre, før han bøyde ballen opp i krysset bak Jasper Cillessen.

Ryan Babel hadde to gigantiske muligheter til å redusere for hjemmelaget før hvilen, men Manuel Neuer var i det umulige hjørnet de første 45 minuttene i Amsterdam, og sørget for å holde nullen fram til hvilen.

Enorm Depay

Hovedrollen i den andre omgangen var det dog en nederlender ved navn Memphis Depay som spilte. Angriperen regelrett herjet med det tyske forsvaret etter hvilen, og noterte seg for ett mål og én målgivende pasning i kampen.

- Han er et rent mareritt for Tyskland i øyeblikket, kommenterte TV 2-kommentator Kasper Wikestad underveis i kampen.

Først slo han innlegget som de Ligt stanget inn til 1-2. Deretter var han klinisk innenfor 16-meteren da han utlignet til 2-2 med 30 minutter igjen av kampen.

Nederlenderne presset på for vinnermålet, og hadde flere store muligheter. På overtid kontret imidlertid tyskerne. Innbytter Marco Reus fant Schulz inne i feltet, som satte inn 3-2 til gjestene.

Slik er stillingen i gruppe C akkurat nå:

Kommentarer til denne saken