RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskland vant EM-finalen

Foto: SCANPIX/EPA/PRESSENS BILD /JONAS EKSTR
Sist oppdatert:
Den tyske håndballmaskinen valset over Slovenias hjemmehåp i EM-finalen søndag. Oppvisningen ga 30-25-seier.

Tidlig kontroll
Tyskland skaffet seg tidlig et grep om kampen. Ved pause var ledelsen oppe i 16-10. Da var det så godt som stille i Tivoli-hallen i Ljubljana der, 7500 mennesker hadde presset seg sammen – de fleste med et håp om en slovensk sensasjon.

Men innledningen viste raskt at mesterskapsrutine er helt avgjørende i herrehåndball. Tyskerne gjorde få tekniske feil mens Slovenia var mer glepphendt og stresset i angrep.

Det bedret seg litt for hjemmelaget i 2. omgang, men Slovenia hadde aldri noen reell kontakt med Tyskland. Slovenia er betegnet "som det reneste slakterhuset " på grunn av sin tøffe spillestil i EM. De opptrådte mer sivilisert i finalen, uten at det førte fram.

Dominerte
Det solide tyske forsvarsspillet har vært selve grunnmuren i Tysklands triumfferd. I mellomspill og semifinale slapp tyskerne i snitt inn 23,5 mål per kamp. Det er milevis bedre enn EM-snittet.

Og bakerst sto EMs beste keeper: Henning Fritz. Han løftet seg til de store høydene utover i mesterskapet.

Tyskland er nå favoritt til OL-gullet i Aten. Etter det mesterskapet sier tre store profiler takk for seg: Stefan Kretzschmar, Christian Schwarzer og Volker Zerbe (bildet). (NTB).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere