*Nettavisen* Sport.

Tysklands mest populære legger opp

Foto: INTS KALNINS (Reuters)

Har ti VM-gull og to OL-gull, men denne sesongen blir hennes siste.

06.12.11 11:37

Magdalena Neuner (24) er blant verdens aller ypperste kvinnelige skiskyttere. Men hun har bestemt seg for at denne sesongen blir hennes siste.

- Jeg avslutter karrieren min etter denne sesongen. Jeg skjønner at det er overraskende for mange, skriver Neuner på sin egen hjemmeside .

- Tiden er inne for forandring, og jeg tror noe nytt og stort venter meg etter endt idrettskarriere, skriver hun.

Den tyske jenta skriver at hun har bestemt seg for en stund siden, og hadde tenkt å fortelle det til omverdenen allerede for to uker siden. Men annonseringen ble utsatt.

- Jeg har kranglet med meg selv lenge, og tenkt mye og vurdert alt fra flere vinkler. Det har ikke vært en lett avgjørelse å ta, skriver Neuner.

Ti VM-gull
Til tross for sin unge alder har Neuner vært på det tyske landslaget siden 2003. I 2007/2008-sesongen vant hun verdenscupen sammenlagt som den yngste utøveren gjennom tidene. Hun vant også verdenscupen sammenlagt i 2009/2010.

Totalt har Neuner ti gullmedaljer fra VM og to OL-gull, samt totalt 25 enkeltseire i verdenscupen – den siste kom i Östersund denne helgen.

Medaljefangsten har hun muligheter til å øke når det arrangeres VM i Ruhpolding i mars.

- Jeg gleder meg fortsatt til denne vinteren og selvsagt til VM, sier Neuner.

Savner familien
Hun forteller at savnet etter familien og kjæresten er en del av årsaken til at hun nå legger opp. I høst kjørte hun et eget treningsopplegg på siden av landslaget, for å få mer tid til familen.

Neuner er Tysklands mest populære idrettskvinne og har fått minimalt med privatliv etter gjennombruddet i 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.