Gå til sidens hovedinnhold

Tyson brukte ti millioner på 90 minutter før storkampen: - Jeg prøvde å stoppe han

Mike Tyson var kjent for å skape overskrifter i sin suksessfulle boksekarriere, og nå har hans tidligere manager røpet nye historier om den legendariske utøveren.

Den 54 år gamle amerikaneren er en av sportens største i historien, og var med på å løfte interessen rundt boksing i sin tid.

Han tok også del i en av de mest omtalte boksekampene gjennom tidene, da han i en rematch mot Evander Holyfield bet av en bit av motstanderens øre.

Fikk en sjekk på 300 mill.

Nå har Tysons tidligere manager, Don King, fortalt om opptrinnet til kampen i boken «Talking to the GOATs - The moments you remember and the stories you never heard» av sportsreporter Jim Gray.

- Dagen før kampen ga jeg han en sjekk på 300 millioner, og ba han holde seg unna bråk før kampen dagen etter. Bare hold deg i helt i ro, skal King ha fortalt tungvektsbokseren.

Tyson skal så ha satt seg inn i sin helt nye Lamborghini, og rygget rett i en parkeringsautomat. Han skal deretter ha gått ut av bilen, kastet nøklene til en sikkerhetsvakt og gitt han bilen.

Les også: Eksperter med nådeløs beskjed om Solskjærs framtid: - Han er i trøbbel hvis det ikke skjer

- Vakten skjønte ingenting, men Tyson mente på at den ga han uflaks inn mot kampen. Så sikkerhetsvakten satt seg inn i sportsbilen, og kjørte av gårde, skriver Gray videre i boken.

Brukte over ti millioner på 90 minutter

Historien slutter ikke der. For få minutter senere hadde bokserens manager fått melding om at det igjen var et nødstilfelle, og at det igjen gjaldt Tyson.

- Han gikk inn på klesbutikken Versace, og brukte over 800.000 dollar (rundt åtte millioner norske kroner) på kort tid. Jeg husker han kjøpe noen lilla sko, og et gult og oransje skjerf. Han brydde seg ikke pengebruken. Jeg prøvde å stoppe han.

Så mellom Lamborghini-hendelsen og Versace-kjøpet skal Tyson ha svidd av over ti millioner kroner på under 90 minutter.

- Gi meg tilbake sjekken jeg ga deg, skal King ha fortalt sin klient uten at det brydde bokseren noe særlig.

Les også: Liverpool spilte uavgjort mot Fulham etter forferdelig første omgang

Tyson skal også på et tidspunkt i karrieren ha truet både King og Gray på livet, fordi han trodde manageren hadde stjålet penger fra han.

- Han truet oss først på livet, før han tok til vettet og sa han elsket meg før han kysset meg på panna. Det var mer urovekkende at han kysset meg, enn trusselen i seg selv, skriver Gray i boken.

I november gjorde Mike Tyson comeback i bokseringen mot en annen bokselegende i Roy Jones Jr. Kampen endte med et uavgjortresultatet, og Tyson skal ha dratt inn over 75 millioner kroner på comebacket.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken