*Nettavisen* Sport.

Tyson Gay har avgitt positiv dopingtest

Foto: Mike Stobe (AFP)

Trekker seg fra VM.

14.07.13 17:46

Det var amerikaneren selv som opplyste om dette søndag. Han sa han hadde fått beskjed om at en test tatt av ham i mai, viste et forbudt stoff som han kunne identifisere selv.

Gay sier han ble gjort oppmerksom på den positive prøven av det amerikanske antidopingbyrået (USADA). Han har fått vite at A-prøven som ble tatt i en tilfeldig test 16. mai, er positiv, og det virker klart at han vil be om at B-prøven blir testet så raskt som mulig.

- Ingen sabotasjehistorie
- Jeg har ingen sabotasjehistorie på lager. I utgangspunktet stoler jeg på folk, men det virker som om noen har forrådt meg, sa Gay i et telefonintervju fra Amsterdam i følge den amerikanske nettsiden MerceryNews.com.

Tyson Gay holder den amerikanske rekorden på 100 meter med 9,69 sekunder. Han har løpt distansen på 9,75 sekunder i år, og det er ingen andre sprintere som har vært raskere. 30-åringen har de tre raskeste tidene som er oppnådd på 100 meteren i år.

Etter en trøblete sesong i fjor preget av skader, har Gay holdt seg frisk og skadefri i år. Han gikk til topps på både 100 og 200 meter i det amerikanske mesterskapet, og det var ventet at han kunne gi Usain Bolt kamp om gullmedaljene på begge de korte distansene i Moskva-VM, men nå setter trolig den positive dopingprøven en stopper for VM-innsatsen hans.

Gråtkvalt
Tyson Gay har den siste tiden ligget i treningsleir i Amsterdam, og der var fra sitt treningssted der han ga sine gråtkvalte uttalelser søndag ettermiddag. Ved siden av at han har trukket seg fra VM, sier han også at han selvfølgelig ikke kommer til å stille i Diamond League-stevnet i Monaco. Det var meningen at amerikaneren skulle brukt det stevnet som oppkjøring til VM som starter 10. august i den russiske hovedstaden.

Tyson Gay ble verdensmester på både 100 og 200 meter i VM i Osaka i 2007, men etter det har han vært sjanseløs mot Usain Bolt i de store internasjonale mesterskapene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.