Tysse brøt 50-kilometeren i VM

Foto: NTB Scanpix

Kappgjengeren fikk magetrøbbel.

14.08.13 10:26

Kappgjengeren Erik Tysse følte at det meste gikk hans vei på 50-kilometeren i VM onsdag, men plutselig slo magen seg vrang.

Han hadde ingen annen mulighet enn å bryte etter rundt 35 kilometer, og da han møtte norsk presse i intervjusonen måtte han ta en lang pause for seg selv for å døyve skuffelsen. Han gråt og hadde vanskelig for å akseptere at VM-femmila skulle ende slik.

– Jeg har det ikke godt nå og føler meg helt tom. Det som er ekstra ille, er at jeg følte meg så fin underveis. Jeg fikk løpet inn i min rytme. Alt klaffet. Det var et opplegg som var akkurat slik jeg ønsket meg, sa han til NTB.

Han lå på en plassering rundt nummer ni da problemet med magen meldte seg.

– Jeg lå i en gruppe ikke så veldig langt bak teten. Alt så lyst og perfekt ut, fortalte 32-åringen.

På do
– Det var etter passering 30 kilometer at jeg merket at alt ikke var som det skulle med magen. Da måtte jeg en tur på do. Det gikk fint, og jeg føler jeg kom meg greit inn i løpet igjen. Men etter 34-35 kilometer kom alt jeg hadde tatt inn av mat og drikke opp igjen. Jeg spydde som bare det, og da var det ikke annet valg enn å gi meg.

– Hadde dette skjedd etter 40 kilometer, kunne jeg nok kanskje ha kreket meg til mål, men med 15 kilometer igjen var jeg sjanseløs, fortalte Tysse.

Han hadde noen av de samme problemene i VM i Berlin i 2009. Det var den gangen Trond Nymark overbeviste og gikk inn til sølvmedaljen.

– Det er selvsagt ikke bra å bryte, men dersom jeg hadde fortsatt, ville jeg risikert å ødelegge mye for lang tid framover. Det er ikke noe å gjøre med dette nå, sa en veldig skuffet og nedbrutt kappgjenger fra Søfteland.

Til NM
Men selv om VM ble ødelagt lenge før mål onsdag, er ikke sesongen over for Erik Tysse. Han sa til NTB at han kommer til å stille i NM i Tønsberg.

– NM er viktig, både for meg og klubben min. Selvsagt skal jeg gå i Tønsberg, og jeg gleder meg, men om jeg blir i form til å kunne kjempe om kongepokalen, det vet jeg ikke helt, sa han.

Han sa også at det som skjedde i Moskva onsdag ikke kommer til å virke inn på karrierens hans.

– Jeg kommer ikke til å gi meg med dette. Nei, nå skal jeg sette meg ned sammen med treneren min, Stephan Plätzer, og så får vi se hvordan vi legger opp tiden videre. Jeg får også se fram mot neste mesterskap i Beijing i 2015. Fra den byen har jeg jo gode minner.

Han siterte også tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl.

– Han sa at det er i motvind dragen stiger. Jeg får gjøre hans ord til mine, sa Erik Tysse.

Omtrent samtidig som han forlot intervjusonen, kom også meldingen om at den andre norske deltakeren, Håvard Haukenes, var disket med tre advarsler. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.