RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysse utestengt i to år

Foto: Berit Roald/Scanpix
Sist oppdatert:
Nedslående dom for kappgjengeren.

Kappgjengeren Erik Tysse (30) er utestengt i to år på grunn av den positive dopingprøve som ble tatt i Milano 1. mai i fjor. Prøven viste spor av det syntetiske, prestasjonsfremmende legemiddelet CERA.

Domsutvalgets avgjørelse ble offentliggjort tirsdag. Dommen var enstemmig.

Mister London-OL
«Erik Tysse idømmes tap av retten til å delta i konkurranser og organisert trening samt til retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv», heter det i dommen, som ble fattet enstemmig av Domsutvalget i Norges idrettsforbund og olympiske komité.

- Det er klart jeg var skuffet da jeg fikk beskjeden, men direkte overrasket kan jeg ikke si at jeg ble, for jeg var forberedt på alt. Det verste var egentlig å lese begrunnelsen, sier Erik Tysse til NTB.

Utøveren har hele tiden hevdet sin uskyld.

- Domsutvalget går ut fra at laboratoriet i Roma har andre og bedre bilder å forholde seg til enn det vi har sett, sier Tysse videre.

Anker umiddelbart
Det var Tysses advokat Gunnar Martin Kjenner som ga 30-åringen beskjed om den fellende dommen.

- Han ga også uttrykk for at han var sjokkert, sier Tysse.

Dommen betyr at Erik Tysse ikke får lov til å delta i de olympiske lekene i London i 2012. Dommen har virkning fra 8. juli 2010 og OL starter ikke før 27. juli 2012, men en utøver som dømmes for doping må stå de første olympiske lekene etter at en dopingdom er ferdig sonet.

I et intervju med VG før jul fortalte Erik Tysse at han vil gå videre med saken til Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne dersom han skulle bli dømt. I første omgang går Tysse videre med saken til idrettsforbundets appellutvalg.

- Det er min klare oppfatning at Erik er uskyldig dømt. Han har allerede besluttet å anke avgjørelsen inn for NIFs appellutvalg, sier Tysses advokat Gunnar Martin Kjenner til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere