Gå til sidens hovedinnhold

U21-laget fikk Serbia

Per Mathias Høgmo og hans U21-landslag trakk Serbia og Montenegro i åttedelsfinalen i EM. Trekningen var etter alt å dømme gunstig for det norske laget.

Norge kunne trukket Tyskland, Serbia og Montenegro, Portugal, Hviterussland eller Sverige. Først trakk Norge Danmark som motstander. Men siden de to lagene møttes i kvaliken, slapp Norge danskene.

- Serbia har slått Italia i kvalifiseringen, men de er absolutt mulige å slå. Dette gleder vi oss til, sier Høgmo til TV 2 med et smil om munnen. Han virket meget fornøyd med mandagens trekning.

Serbia tok 19 poeng på sine åtte kamper i pulje med Italia, Finland, Wales og Aserbajdsjan. Italia vant til slutt gruppen med 21 poeng:

Norge spiller sin bortekamp først, og får sjansen til å avgjøre alt på hjemmebane.

U21-kampene:
Tyskland - Tyrkia
Portugal - Frankrike
Danmark - Italia
Serbia og Montenegro - Norge
Hviterussland - Polen
Sverige - Spania
Sveits - Tsjekkia
Kroatia - Skottland

BAKGRUNN:

- Portugal er vel på papiret det beste laget, men her er det mulig å slå alle lagene. Jeg har et veldig spennende lag, mange profiler, scorer mye mål og skaper mange sjanser , sa Per Mathias Høgmo til TV 2 før trekningen.

Norge er seedet og har fordel av å få bortekamp først, og har sjansen til å avgjøre på hjemmebane selv. Den kampen går trolig på Marienlyst i Drammen, og der har ikke U21-laget tapt på lenge.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot