*Nettavisen* Sport.

U21-landslaget lekte seg til enkel seier

 

Leo Skiri Østigård og U21-landslaget imponerte mot Ungarn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Ungarn ble lett match for U21-landslaget i fotball i tirsdagens privatkamp. Særlig etter pause var det klasseforskjell på lagene. Kampen endte 3-0.

10.09.19 21:54

U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud hadde all grunn til å være fornøyd med det elevene viste på bortebane i den ungarske byen Felcsut.

I en jevnspilt første omgang tok Norge ledelsen minuttet etter at halvtimen var passert. Et hjørnespark fra kaptein Hugo Vetlesen havnet på hodet til St. Pauli-proffen Leo Skiri Østigård, og headingen som fulgte var førsteklasses.

Ádám Varga i Ungarns mål måtte se ballen gå utakbart inn i hjørnet bak seg.

Flere scoringer ble det ikke før pause, men umiddelbart etter hvilen punkterte de norske gutta oppgjøret med to raske mål. Ni minutter var spilt av omgangen da Ungarns keeper måtte gi en retur på et skudd fra Stabæks Hugo Vetlesen. Klubbkompis Ola Brynhildsen var påpasselig framme og satte inn 2-0.

Tre minutter deretter spilte innbytter Tobias Christensen vegg med Aron Dønnum og prikket inn 3-0 i det lengste hjørnet. Molde-spilleren kom inn ved pause og brukte ikke lang tid på å presentere seg.

Flere mål kunne det også blitt. Det norske laget fortsatt å skape sjanser mot et ungarsk mannskap som periodevis hadde store problemer med å henge med.

Ungarn kom til svært få målsjanser i løpet av 90 minutter mot et norsk lag som forsvarte seg godt.

Fredag startet U21-landslaget EM-kvalifiseringen med 2-1-seier over Kypros på Marienlyst i Drammen. I oktober venter nye tøffe kvalifiseringskamper mot Hviterussland og Nederland.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.