RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

U23-rytter med profftilbud

Foto: Per Erik R. Mæhlum (www.sykling.no)
Sist oppdatert:
Vegard Stake Laengen er ønsket av amerikansk lag.

Joker Merida er i ferd med å gjøre det igjen. Denne gangen er det Vegard Stake Laengen som kan følge i fotsporene til Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug, Alexander Kristoff og Frederik Wilmann.

Ut i proffenes rekker:

- Det stemmer at jeg har fått et tilbud fra Team Type 1, bekrefter 22-åringen overfor procycling.no.

- Jeg er i forhandlinger med dem. Jeg kommer til å ta en avgjørelse ganske snart.

Satser mot verdenstouren
Amerikanerne har allerede ryttere som Alexander og Vladimir Efimkin (tidligere AG2R), Rubens Bertogliati (Diquigiovanni-Androni), Ben King (Trek-Livestrong) og Laszlo Bodrogi (Katjusja/Crédit Agricole) i stallen.

Laget ønsker å bli en del av verdenstouren i 2013, og har sikret seg Remi Cusin og Julen El Fares (begge fra Cofidis), Filippo Fortin (Androni Giocattoli, nummer seks i årets U23-VM) og Georg Preidler (Tyrol Team, nummer sju i årets Tour de l’Avenir).

Sportsdirektør Gino van Oudenhove tror det kan bli en god løsning for U23-rytteren.

- Vegard har tatt steg for steg hos oss, og dette er et steg videre for ham. På ProConti-nivå kjører man andre løp enn vi har muligheten til, men nå er det opp til Vegard å vurdere om dette er et riktig valg for ham, sier Van Oudenhove til procycling.no.

- Er han god nok til å ta dette steget?

- Ja, det er det ingen tvil om. Fysisk er han klar, han er en intelligent gutt og jeg tror overgangen vil gå fint, svarer belgieren.

Asker-gutten ble nummer fire i Tour de l’Avenir-sammendraget, nummer to på NM-fellesstarten og tok en overraskende EM-bronse på tempo i Italia i juli.

- Hva gjør det med Joker Merida dersom dere nå mister Vegard Stake Laengen?

- Vi har har mange gode ryttere på laget, og det er viktig å ta vare på dem i fremtiden. Vi ville vært sterkere med Vegard på laget, og han passet god til rittene vi kjørte, men det kan også gi andre ryttere muligheten.

Flytter til Italia
22-åringen mener selv det er på tide å ta skrittet fullt ut i den internasjonale sykkelsporten.

- Det begynner å bli på tide, ja. Jeg trenger mer matching på et høyere nivå, og jeg har lyst til å se hvordan profflivet er. Selv om jeg innimellom kjører gode ritt for Joker Merida, vil jeg kjøre jevnt på kategori 1 i et proffkontinentallag, påpeker han.

- På sikt er drømmen å få sjansen i de aller største rittene. Dersom Team Type 1 blir en del av verdenstouren i 2013, kan det være lurt å være en del av prosjektet fra starten av, legger han til.

Uavhengig av en eventuell proffovergang har Stake Laengen bestemt seg for å tilbringe vinteren i Italia.

Sammen med bror Øystein, som til daglig sykler for Plussbank Cervélo, bærer det ned mot idylliske Lucca i slutten av måneden. Der har verdenstourryttere som Taylor Phinney og Teejay Van Garderen (begge fra BMC Racing) allerede slått seg ned, sammen med en del danske ryttere.

Team Type 1 er for øvrig basert i USA, men har lagt sin europeiske virksomhet til nettopp Italia. Laget har i år deltatt i ritt som Tour of California, Tour of Suisse, Danmark rundt, Paris-Brussel og Paris-Tours.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere