U23-rytter med profftilbud

Foto: Per Erik R. Mæhlum (www.sykling.no)

Vegard Stake Laengen er ønsket av amerikansk lag.

13.10.11 10:40

Joker Merida er i ferd med å gjøre det igjen. Denne gangen er det Vegard Stake Laengen som kan følge i fotsporene til Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug, Alexander Kristoff og Frederik Wilmann.

Ut i proffenes rekker:

- Det stemmer at jeg har fått et tilbud fra Team Type 1, bekrefter 22-åringen overfor procycling.no.

- Jeg er i forhandlinger med dem. Jeg kommer til å ta en avgjørelse ganske snart.

Satser mot verdenstouren
Amerikanerne har allerede ryttere som Alexander og Vladimir Efimkin (tidligere AG2R), Rubens Bertogliati (Diquigiovanni-Androni), Ben King (Trek-Livestrong) og Laszlo Bodrogi (Katjusja/Crédit Agricole) i stallen.

Laget ønsker å bli en del av verdenstouren i 2013, og har sikret seg Remi Cusin og Julen El Fares (begge fra Cofidis), Filippo Fortin (Androni Giocattoli, nummer seks i årets U23-VM) og Georg Preidler (Tyrol Team, nummer sju i årets Tour de l’Avenir).

Sportsdirektør Gino van Oudenhove tror det kan bli en god løsning for U23-rytteren.

- Vegard har tatt steg for steg hos oss, og dette er et steg videre for ham. På ProConti-nivå kjører man andre løp enn vi har muligheten til, men nå er det opp til Vegard å vurdere om dette er et riktig valg for ham, sier Van Oudenhove til procycling.no.

- Er han god nok til å ta dette steget?

- Ja, det er det ingen tvil om. Fysisk er han klar, han er en intelligent gutt og jeg tror overgangen vil gå fint, svarer belgieren.

Asker-gutten ble nummer fire i Tour de l’Avenir-sammendraget, nummer to på NM-fellesstarten og tok en overraskende EM-bronse på tempo i Italia i juli.

- Hva gjør det med Joker Merida dersom dere nå mister Vegard Stake Laengen?

- Vi har har mange gode ryttere på laget, og det er viktig å ta vare på dem i fremtiden. Vi ville vært sterkere med Vegard på laget, og han passet god til rittene vi kjørte, men det kan også gi andre ryttere muligheten.

Flytter til Italia
22-åringen mener selv det er på tide å ta skrittet fullt ut i den internasjonale sykkelsporten.

- Det begynner å bli på tide, ja. Jeg trenger mer matching på et høyere nivå, og jeg har lyst til å se hvordan profflivet er. Selv om jeg innimellom kjører gode ritt for Joker Merida, vil jeg kjøre jevnt på kategori 1 i et proffkontinentallag, påpeker han.

- På sikt er drømmen å få sjansen i de aller største rittene. Dersom Team Type 1 blir en del av verdenstouren i 2013, kan det være lurt å være en del av prosjektet fra starten av, legger han til.

Uavhengig av en eventuell proffovergang har Stake Laengen bestemt seg for å tilbringe vinteren i Italia.

Sammen med bror Øystein, som til daglig sykler for Plussbank Cervélo, bærer det ned mot idylliske Lucca i slutten av måneden. Der har verdenstourryttere som Taylor Phinney og Teejay Van Garderen (begge fra BMC Racing) allerede slått seg ned, sammen med en del danske ryttere.

Team Type 1 er for øvrig basert i USA, men har lagt sin europeiske virksomhet til nettopp Italia. Laget har i år deltatt i ritt som Tour of California, Tour of Suisse, Danmark rundt, Paris-Brussel og Paris-Tours.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.