Gå til sidens hovedinnhold

- Uaktuelt å kjøpe for fem millioner

60 millioner kroner ble sprøytet inn i Start lille julaften, men det betyr ikke at sørlendingene vil bruke mange millioner på spillerkjøp.

Alexander Ødegaard gikk fra Rosenborg til Viking for en totalpakke (overgang+lønn) på nærmere ti millioner kroner. Lillestrøm hentet Olivier Occean for en liknende sum.

Men for Start er sånne kjøp helt uaktuelt.

De 60 millionene fra Rasmussen-gruppen betyr faktisk ikke at Starts sportslige budsjett, på noen som helst måte, utvides. Pengene går derimot til å kvitte seg med lån, det nye stadionet og sikrer klubben et økonomisk fundament til å forbli en toppklubb i fremtiden.

Budsjettet tillater det ikke
- De 60 millionene får ikke noen betydning for det sportslige budsjettet i 2006, bekrefter klubbens sportslige leder, Trond Are Gjone, overfor TV 2 Nettavisen.

Rasmussen-gruppen:
Kapital fastsatte nylig Rasmussen-gruppens verdi til mange milliarder kroner. Det er en av Norges største private formuer, og pengene er tjent innen eiendom, skipsreder- og aksje-virksomhet.

Og legger til.

- Vi må fortsatt drive med nøkternhet. Med de budsjettene jeg sitter på, er det derfor helt uaktuelt at Start henter inn en ny spiller, for eksempel til fem millioner kroner. Skulle en helt spesiell spiller bli tilgjengelig, som vi har veldig lyst på, blir det i så fall en styresak, eksterne folk må inn. Sånne krumspring gjøres jo av og til i norske klubber, selv om Start ikke har noe tradisjon for sånt, fortsetter han.

- Vi har en vanvittig bredde
Gjone har fått flere tekstmeldinger fra supportere og andre som tipser om ledige spillere. Nå sist, Seyi Olofinjana, som ifølge rapportene kan kjøpes fri fra kontrakten i Wolverhampton for drøyt ti millioner kroner. Men en sånn overgang er uaktuelt for sørlendingene.

En, det er for dyrt. To, klubben føler seg godt besatt i den posisjonen allerede med Tom Berhus, Bjarte Lunde Aarsheim og den islandske landslagsspilleren Johannes Hardarsson.

- Sammenliknet med situasjonen for ett år siden, er Start et helt annet lag. Vi har en helt annen erfaring i stallen. Før fjoråret hadde vi en spiller i stallen med landslagserfaring. Etter sesongen stod vi med seks A-landslagsspillere for Norge, én fra Færøyene og én fra Island. I tillegg Lars Martin Engerdal fra U21-landslaget. I tillegg hentet vi inn to spillere på sommeren, og tre etter sesongen. Først Bjarte Lunde Aarsheim og Todi Jönsson. Så Kjetil Ruthford Pedersen, Geir Ludvig Fevang og Kristoffer Paulsen. Det betyr at vi nå har en vanvittig bra bredde på stallen, konstaterer Gjone.

PS: Før fjorårssesongen hentet Start inn flere forsterkninger. Totaltsummen skal ha vært på om lag tre millioner kroner.

Kommentarer til denne saken