Gå til sidens hovedinnhold

- Uaktuelt å legge ned landslaget

Skøytepresident Terje Andersen sier det er helt uaktuelt å følge OL-vinner Bjørg Eva Jensens forslag om å legge ned skøytelandslagene.

Gull-vinneren på 3000 meter fra Lake Placid i 1980 gikk i dagens Aftenposten sterkt ut mot nivået på dagens utøvere på norske skøytelandslag, spesielt på kvinnesiden.

- Nivået på norsk skøytesport er så dårlig at jeg mener vi bør legge ned dagens landslag. Sats på unge utøvere, sa hun til avisen.

Avvist
Forslaget blir fullstendig tilbakevist av skøytepresident Terje Andersen. Han er for tiden i New York, og presiserer at han ikke har lest Jensens uttalelser.

- Det får jo stå for hennes egen regning. Men jeg synes det er litt betegnende at hun ikke vet hva hun snakker om. Vi tar ut de løperne som er best, enten de er 20 eller 30 år.

- Er i v-toppen
- Vi har løpere som hevder seg blant de ti beste. Og vi er i verdenstoppen, siden vi har medaljer fra distansemesterskapene. Men vi innrømmer jo at vi må bli bedre med rekruttering. Og spesielt på jentesiden. Men der har vi jo vært svakt i mange, mange år, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Han mener Jensen ikke vet hva hun snakker om når hun mener at de kvinnelige løperne ikke trener nok. Og minner om at Hedvig Bjelkevik fikk ødelagt flere sesonger på grunn av overtrening.

Finne typene
Han sier videre at det overhodet ikke er aktuelt med en nedlegging av landslagene. Tvert imot.

- Satsinga med Peter Müller som trener er nettopp en vei og gå for å finne de rette typene til landslagene, sier han til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot