Gå til sidens hovedinnhold

- Uaktuelt å si opp jobben

John Northug vil ha situasjonen rundt sønnen avklart i løpet av en måned.

Helt siden gjennombruddet under NM i 2006 har Petter Northug vært en av Norges mest profilerte – og ettertraktede – idrettsutøvere.

I løpet av sesongen som akkurat er avsluttet, har det tatt helt av. Snåsamann-oppstyr under Tour de Ski, tre gull i VM og verdenscupduellen mot Dario Cologna har ført til at telefonen til pappa og manager John Northug knapt har vært stille det siste halvåret.

Derfor varslet han mot slutten av sesongen at far og sønn vurderer å engasjere en manager.

Foreløpig har ikke noe skjedd. Men John Northug er like klar på at nye krefter må inn.

Bevisste ja og nei
- Vi må ha en løsning på plass innen en måned nå. Det er så mange henvendelser at vi må si nei til veldig mye. Vi trenger noen som er profesjonelle, og som forstår Petters situasjon, som kan sile ut hva det er fornuftig å stille opp på, og hva vi må si nei til. Og som kan svare nei på en måte som gjør at de som får avslaget forstår situasjonen, sier Northug til Nettavisen.

Et alternativ er at Skiforbundet tar en større del av ansvaret for å sile henvendelsene. Forbundet og John Northug skal ha et møte i nær framtid.

- Et annet alternativ er å engasjere en tredjepart. For eksempel har vi et samarbeid med Total Consult, som har kompetanse på mye, og som kanskje kan fylle en slik rolle også. Men ingenting er avklart ennå. Det vi for enhver pris vil unngå, er at jeg sitter og svarer tilfeldig ja og nei på de henvendelsene som kommer.

- Forståelsesfull arbeidsgiver
- Kan det være aktuelt for deg å si opp jobben i kommunen for å være manager for Petter på heltid?

- Nei, det er helt uaktuelt. Jeg ønsker å være en vanlig familiemann med en vanlig jobb. Selvfølgelig ønsker jeg å være engasjert i langrenn, men jeg trives egentlig best med å være med guttene på juniornorgescup og sånne renn, der det ikke er fullt så mye alvor.

- Har du hatt dårlig samvittighet for at oppstyret rundt Petter eventuelt har gått på bekostning av din vanlige jobb?

- Egentlig ikke. Jeg er på jobb halv sju, og jobber lange dager. Men jeg har en veldig forståelsesfull arbeidsgiver, som ser verdien av det Petter gjør. Det er god markedsføring for Mosvik, poengterer John Northug.

Familiehelg i Sverige
Denne helgen er familien Northug i svenske Bruksvallarna, der de deltar i Fjälltopphelgen. Petter og brødrene skal i aksjon, og det samme skal mamma May.

Den eneste som ikke tar på seg startnummer, er pappa John.

- Jeg smør skiene til de andre. Så går jeg meg en tur i et passelig tempo, røper familieoverhodet.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken