RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
AVGJØRELSE NÆRMER SEG: Petter Northug har frist til midnatt lørdag med å underskrive en representasjonsavtale med skiforbundet. Den vil gi ham rett til å starte i internasjonale renn (verdenscup og VM) for Norge.
AVGJØRELSE NÆRMER SEG: Petter Northug har frist til midnatt lørdag med å underskrive en representasjonsavtale med skiforbundet. Den vil gi ham rett til å starte i internasjonale renn (verdenscup og VM) for Norge. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Uaktuelt med utsettelse for Northug

Sist oppdatert:
Petter Northug får ikke utvidet avtalefristen med et eneste minutt. Deadline er midnatt lørdag.

Innen da må han underskrive kontrakten med skiforbundet.

- Det er helt uaktuelt å forlenge dette noe mer. Fristen er som den er, sier skiforbundets generalsekretær Stein Opsal til NTB.

Han var i gang fra tidlig lørdag morgen med telefonmøter.

- Vi ønsker virkelig Petter med oss videre og har lagt til rette for det. Jeg har tro på at vi kommer i land med dette.

Salg

Avtalen vil gi løperen mulighet til å starte i verdenscup og VM. Partene diskuterer nå videre om når Northugs landslagsperiode skal opphøre. Langrennsstjernen og hans team ønsker stopp 16. mars.

Det vil gi mulighet til salg av Northug-langrennstøy mens det fortsatt er snø på bakken og før påske.

Påstander om allerede avtalte datoer har flagret mellom partene det siste døgnet. Skiforbundet står på 15. april og virker ikke interessert i å vike i denne saken. NSF føler at team Northug er innrømmet nok særavtaler som det er.

- Det har nok dukket opp noen misforståelser rundt datoer. 15. mars er absolutt nevnt i møter, men vi har blankt avvist dette, sier Opsal.

Konkurrent

Northug har utviklet en egen kleskolleksjon som er produsert og klar på lager. Den konkurrerer direkte med hva skiforbundets egne sponsorer tilbyr.

- Det er uforståelig og urimelig at Petter må fremstå som del av landslaget etter at verdenscupen er avsluttet, sa Northug-manager Are Sørum Langås til NTB fredag kveld.

Dersom Northug ikke signerer vil det bety at han må konsentrere seg om langløp denne vinteren. Og det vil trolig kunne være det endelige bruddet mellom ham og skiforbundet.

Ifølge langrennseksperter var stemningen mellom Northug og skiforbundet god de siste ukene. Utøveren er i knallform etter en tøff treningshøst og -sommer. Å sikre gull på svensk mark er noe han virkelig ønsker å oppleve.

Northug virker sterkere enn noen gang. Han er ganske upåvirket av at han må gjennom fengselsstraff for en hasardiøs promillekjøring han foretok mai.

Det er ventet at Northug soner i eget hjem med fotlenke etter sesongslutt. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere