LEEDS-MANCHESTER UNITED 0-0

Det ble et tett og jevnt rivaloppgjør mellom Leeds United og Manchester United søndag ettermiddag. Ingen av lagene maktet å sette ballen i nettet og utover i den andre omgangen var kampen preget av tette dueller og flere stopp i spillet.

Det fikk blant annet Manchester United-kaptein Harry Maguire til å tenne på alle plugger, attpåtil mot sin egen lagkamerat. Ifølge Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst som satt ringside på Elland Road, rettet Maguire sinnet sitt mot Fred i en av de mange stoppene.

- Jævla idiot, ropte Maguire til brasilianeren før han ba Fred om «å løpe for noe».

- Det er en stor uke for oss, sier Maguire til Sky etter kampen. Kommende uke skal klubben ut i semifinale i Europa League mot Roma.

Solskjær kom med garanti - etter kampen var tonen en annen

Den målløse kampen kom muligens overraskende på de fleste. Det motsatte oppgjøret på Old Trafford endte med 6-2 til Ole Gunnar Solskjærs menn. Manchester United-manageren uttalte før kampen at han kunne «garantere at det ikke ville ende 0-0».

- Det er to lag som ønsker å angripe og gjøre det så fort de kan. Det kommer ikke til å ende 0-0, jeg kan garantere det, sa Solskjær.

Etter kampen tonen en annen fra nordmannen i intervjuet med Sky Sports.

- Det er ingen garantier i fotball. Jeg synes vi spilte bra og hadde noen gode sjanser. Dessverre klarte vi ikke å score. Begge lag måtte tilpasse seg hverandre. Jeg har sett Leeds løpe fra mange lag etter pause, men jeg synes det var motsatt for oss, sier Solskjær.

Rop om straffe

Gjestene startet oppgjøret friskest og produserte et par brukbare muligheter i innledningen uten at de fikk nettkjenning. Etter 20 minutter oppstod det en situasjon hvor Leeds-spillerne ropte på straffe. Et innlegg tok borti armen til Luke Shaw, men etter en kort VAR-sjekk valgte dommeren å la spillet gå videre.

Situasjonen ble også diskutert i TV 2s studio i pausen uten at noen klarte å konkludere med om det burde vært straffe eller ikke.

Les også: Marcelo Bielsa før storoppgjøret mot Manchester United: - Enkel fotball er tilfredstillende

Med ti minutter igjen til pause gikk Leeds-back Luke Ayling voldsomt til mot Marcus Rashford like utenfor 16-meteren. Ayling ble belønnet med et klart gult kort.

Kort tid før pause kom Solskjærs menn til to gode muligheter. Først på et frispark fra Rashford som Ilan Meslier slo til corner, før Harry Maguire fikk stå helt fri på den påfølgende corneren og heade over.

- Det er merkelig at Leeds ikke er bedre på defensiv dødball. Leeds markerer hver enkelt spiller, men det er alt for lett å løpe seg fri. De har ikke sett bra ut på defensiv dødball, sier ekspert Nils Johan Semb om hjemmelagets opptreden.

Sjanser i begge ender

Etter pause rotet Daniel James og Bruno Fernandes bort en gyllen mulighet da de to misforstod hverandre på vei gjennom Leeds-forsvaret. Få minutter senere kom hjemmelagets Helder Costa til et farlig innlegg, men inne i feltet var det ingen til å ta i mot ballen. Dermed rant det hele ut i sanden.

Like etter kom Fernandes til kampens til da største mulighet etter en pasning 45 grader fra Aaron Wan-Bissaka. Skuddet fra portugiseren gikk en liten meter utenfor stolpen.

Costa fikk nok en god mulighet i det halvtimen var passert og denne gangen ble det virkelig farlig. Skuddet fra skrått hold tok innom Wan-Bissaka og landet på nettaket.

Avslutningen av kampen var preget av mange dueller og lite finspill.

- To lag som har vært meget dyktige defensivt, oppsummerte Semb mot slutten av kampen som til slutt endte målløst.