Gå til sidens hovedinnhold

Uavgjort i Rekdals "comeback"

Torgeir Børven sørget for uavgjort i Kjetil Rekdals første kamp for året da Vålerenga gjestet 2. divisjonsklubben Bærum på Sandvika Stadion.

BÆRUM: Det var knyttet stor spenning til den "hjemvendte sønns" første kamp etter at han returnerte som Vålerenga-trener.

Fra sidelinjen var Rekdal vitne til at laget sitt spilte uavgjort mot andredivisjonslaget Bærum etter å ha ligget under to ganger.

Vålerenga, med Torgeir Børven i spissen, slo tilbake begge gangene, og sørget for å gi Kjetil Rekdal en godkjent start i sin andre periode som Vålerenga-trener.

LES OGSÅ: Umiddelbar Rekdal-effekt

- Torgeir var kynisk og utnyttet sjansene sine. I dag gjorde han det helt ok, men bør ta mer ansvar, og jobbe enda hardere, sier Rekdal like ærlig som alltid.

Frisk start

Vålerenga startet kampen best og hadde mange positive tendenser i angrepet. En frisk Anene på venstrekant enviste seg fram med fine bevegelser, og serverte flere gode innlegg inn i boksen.

Vålerenga dominerte banespillet, men hjemmelaget var farlige de få gangene de spilte seg inn på bortelagets banehalvdel.

Beviset kom midtveis i førsteomgang da de gikk opp i ledelsen ved Erik Kosi Nervold, etter brudd på midtbanen. Børven utlignet etter en corner servert av Bojan Zaijc noen minutter senere.

LES OGSÅ: Rekdal vil skape historie igjen

Vålerenga fortsatte å jage ledermålet, men lagene gikk til pause med 1-1.

Børven-dobbel

Andreomgang var så vidt i gang før Rozhat Shaswari løp seg forbi Andre Muri og avsluttet enkelt bak Gudmund Kongshavn. Shaswari scoret forøvrig også to mål under fjorårets treningskamp mot Vålerenga.

Børven, for øvrig også dagens kaptein, ville ikke gi seg med sin ene scoring og banket inn 2-2 etter et fint innlegg av unggutten Moussa Nijje.

- Det var godt å få beina i gang igjen, og så er det alltid kult å score mål. Bærum var ikke et dårlig lag, og gjorde det til tider vanskelig for oss, men vi fortjente å vinne kampen, sier to-målsscoreren.

Blandede følelser

Kjetil Rekdal var ikke i uenig med dagens Vålerenga-kaptein, men mener at det fortsatt er et godt stykke igjen før spillerne kommer i form.

- I dag manglet vi en del spillere som er ute på landslagsoppdrag, og brukte en del spillere fra juniorlaget. Det gjør at jeg kan bli kjent med flere av spillerne. Til tider gjør vi det vi har øvd på, men det er fortsatt et stykke igjen før vi er der vi ønsker å være, sier Rekdal.

PS! VIFs neste kamp er mot svenske Brommapojkarna førstkommende onsdag.

 

 

 

 

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien