Gå til sidens hovedinnhold

Uavgjort i Solbakken-comeback

Klarte bare 1-1 hjemme mot Vestsjælland.

Dermed venter FCK fortsatt på sin første seier etter seks serierunder. Tittelforsvareren står med bare 3 poeng av 18 mulige. I midtuken måtte forrige sesongs gulltrener Ariël Jacobs betale prisen.

- Jeg tror desperasjonen etter å få tre poeng gjorde det vanskelig for oss. Vi var ofte ute av posisjonene. Det handler om disiplin, og i annen omgang var vi altfor udisiplinerte, sa Solbakken etter kampen.

Solbakken så tidlig ut til å få en pangstart på sin annen periode i hovedstadsklubben. Fanendo Adi headet inn 1-0 etter bare seks minutter. Målet kom etter godt angrepsspill. På høyre siden kombinerte Christian Bolaños og Lars Jacobsen fint, før sistnevnte ga Abi et perfekt innlegg i boksen.

Gleden varte ikke lenge for Solbakken og de over 18.000 frammøtte i Parken. Åtte minutter senere utlignet Rasmus Festersen med et langskudd som FCK-keeper Johan Wiland burde stoppet.

Vondt kunne blitt verre for FCK. Etter en halvtime bommet Thiago Pinto Borges på en god sjanse til å gjøre 2-1 for Vestsjælland.

- Altfor mange spillere tok seg for store friheter både defensivt og offensivt. Det skapte store rom som Vestsjælland kunne bruke til å kontre. Spiller vi slik i mesterligaen, taper vi 0-5, sa Solbakken.

I annen omgang tok FCK tak offensivt, men som så mange ganger før i sommer kom aldri seiersmålet.

FC København har ikke vunnet en seriekamp siden 15. april. Det er hele 12 kamper siden, og det er ny klubbrekord med negativt fortegn.

Bedre gikk det søndag for Espen Ruud, som spilte hele kampen da OB slo Nordsjælland 1-0 og klatret til 2.-plass. Laget passerte blant andre Magnus Lekvens Esbjerg, som tapte 1-3 for Viborg.

Fra OB er det fem poeng opp til serieleder Midtjylland, som har full pott med 15 poeng og kan øke luken ytterligere i bortekampen mot AaB mandag

Kommentarer til denne saken