Gå til sidens hovedinnhold

Uavgjort mellom Mjøndalen og Sarpsborg

De tok lagene på bunnen av Eliteserien maktet ikke å finne nettmaskene.

MJØNDALEN - SARPSBORG 08 0-0

Det ble en målløs affære da Mjøndalen og Sarpsborg møttes til oppgjør på Consto Arena. Det betyr at begge lagene fortsatt kjemper mot nedrykk fra Eliteserien denne sesongen

Gaute Vetti hadde kampens desidert største sjanse da han hamret til drøye kvarteret før slutt, men ballen smalt i tverrliggeren bak Mjøndalen-keeper Julian Faye Lund. Dermed ebbet kampen ut i uavgjort.

- Å herre min hatt, hylte kommentator Jørgen Klem etter at Vetti hamret til, og reprisene viste nøyaktig hvor nære Sarpsborg-profilen hadde vært i å sende laget sitt i føringen.

Med 0-0 så ser ting best ut for Sarpsborg, som ligger på trygg grunn i Eliteserien etter 26 kamper spilt. Det er uansett kun ett poeng ned til direkte nedrykksplass, med fire runder igjen.

På en av de nedrykksplassene finner man nettopp Mjøndalen. Laget i brunt ligger på nest sisteplass i Eliteserien med 24 poeng totalt. Ranheim ligger bak på dårligere målforskjell.

- Vi hadde håpet vi skulle være bedre. Jeg er litt skuffa over prestasjonen, jeg hadde håpet vi skulle klare å skape mer, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Eurosport etter kampen.

- Vi gambla ikke, men vi hadde Brustad på kanten. Vi ville vinne kampen, men vi manglet kvalitet til å bryte ned Sarpsborg. Det ble en stillingskrig mellom to lag som ser litt engstelige ut.

Tett og jevnt

Den første omgangen var tett og jevnspilt, og hverken Mjøndalen eller Sarpsborg så ut som de ønsket å gi vekk altfor mye tid eller tom. Dermed gikk det lang tid mellom sjansene.

I det 17. minutt suste Vetle Dragsnes mot mål, og la ut ut til Tonny Brochmann på kanten av Sarpsborg-boksen. Danskens skudd var godt, men han fikk ikke nok skru på ballen til å finne nettmaskene.

Niklas Gunnarsson var farlig frempå for Sarpsborg kun minutter etter da Kyle Lafferty hadde kriget ballen ned til forsvarsspilleren. Hans forsøk suste godt over Julian Faye Lunds mål.

Lafferty virket selv veldig het på grøten i den første omgangen, og nord-iren tuvet i luftrommet like før halvtimen spilt. Hans heading suste like utenfor Mjøndalen-målet.

Også inne i Sarpsborg-boksen var det duket for fysikk da Quint Jansen var først på en corner. Ballen så ut til å havne i nettet da Gunnarsson stod på streken og fikk stanget unna.

Dermed kunne dommer Ola Hobber Nilsen sende lagene til pause på stillingen 0-0 på Consto Arena.

Vetti-suser

Det var Mjøndalen som virket mest aggressive i den andre omgangen da de suste i angrep. Joakim Olsen Solberg var blant de som virket mest målfarlige for Vegard Hansens lag.

Etter 56 minutter spilt fikk Dragsnes svingt et innlegg inn, og hans heading hadde retning Sarpsborg-målet. Heldigvis for bortelaget hang franske Alexandre Letellier med på notene, og holdt ballen i fast grep.

Stian Semb Aasmundsen og Fredrik Brustad virket giftige i den andre omgangen, men manglet tidvis presisjon i angrepene sine, som gjorde at Sarpsborg ofte hadde få problemer med å hamle opp med angrepene.

Utover i omgangen tok laget fra Østfold mer og mer over, og i det 73. minutt var det duket for kampens absolutt aller største sjanse.

Ballen falt nemlig perfekt for Gaute Vetti, som hamret til fra drøye 20 meter. Faye Lund ble stående og se ballen, som til slutt smalt i tverrliggeren bak Mjøndalens sisteskanse.

Begge lag kastet lagene sine fremover i banen i håp om å finne den forløsende scoringen, men det ville seg rett og slett ikke for hverken laget i brunt eller blått.

Dermed endte det 0-0 mellom Mjøndalen og Sarpsborg 08 på Consto Arena.

Kommentarer til denne saken