Gå til sidens hovedinnhold

Uavgjort mellom Mjøndalen og Strømsgodset i «Ælv Classico»

Massiv intensitet, men lite sluttprodukt i byderbyet.

MJØNDALEN - STRØMSGODSET 1-1

Kampen i bunnstriden fredag kveld bød på dramatikk og knallharde taklinger, men ingen av lagene maktet å stikke av med samtlige tre poeng.

Oppgjøret, med det svært tvilsomme kallenavnet «Ælv Classico» pleier å by på et svært forrykende byderby.

Mindre dramatisk inngang på kampen ble det heller ikke av at det bare var ett poeng som skilte de to lagene på tabellen før avspark.

Les også

Finaleplassen røk for Filip - Jakob til finale på 1500-meter

Skuffende førsteomgang

Hjemmelaget tok tidlig kontroll over banespillet, og hadde et høyt press som tidvis gjorde det vanskelig for gjestene. De slet dog med å komme til de store mulighetene, noe som strengt tatt også gjaldt for Strømsgodset.

Det var flust av intensitet og vilje fra begge lag, men lite sluttprodukt - noe som ikke er et helt ukjent fenomen i kamper der begge lag har mye å tape.

I sluttminuttene av kampens første omgang fikk Mjøndalen tre hjørnespark på rappen, men selv ikke «alle gode ting er tre» resulterte i nettsus.

- Det siste lille mangler. Vi må bare fortsette med innleggene, og plutselig finner vi noen på hodet der inne. Vi må tørre å stå litt høyere, bare fortsette å krige på, oppsummerte Godsets Lars-Jørgen Salvesen til Eurosport i pausen.

Lite visste han hvor rett han skulle få litt senere i kampen.

- Da eksploderer det!

Starten på den andre omgangen var langt mer åpen enn den første, og bare fem minutter ut i omgangen kunne kanskje Mjøndalen fått et straffespark i det innlegget fra Brustad gikk rett i armen til Mendy. Dommeren vinket spillet videre.

Like etter skulle det være glemt.

Les også

Klopp om filmen av Salzburg-treneren: - Jeg ville forlatt klubben

Nok et hjørnespark for Mjøndalen, og etter masse klabb og babb, endte ballen til slutt hos Fredrik Brustad, som banket ballen i nettmaskene fra kloss hold. Det var også spillerens første mål i den brune drakta.

- Da eksploderer det på Consto Arena! Det er dette vanvittige ettertrykket som skaper det, sa en entusiastisk Kenneth Fredheim.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen reagerte kraftig på Strømsgodsets evne til å ta ut hjemmelagets angrepsspillere i egen boks:

Strømsgodset var nære en utligning få minutter senere, etter en presis dødball fra Salvesen. Dessverre for Godset var det ingen som leste ballbanen, og dermed trillet ballen pent ut til utspark.

Bortelaget måtte dog ikke vente lenge til på utligningen sin.

Les også

Sportsfest på Nettavisen Direktesport i helga

Innlegget fra Prsper Mendy så i utgangspunktet ut som det var alt for høyt og langt, men Salvesen fulgte ballbanen langt ut i feltet, og med et vanvittig hodestøt som gikk i fin bue over Mjøndalens sisteskanse sto plutselig lagene likt etter 67 minutter.

Like etter fikk Occean en god mulighet til å sende laget sitt tilbake i føringen, men Martin Hansen gjorde en svært god jobb med å dytte skuddforsøket over mål.

Målene gjorde uansett sitt for å skape nytt liv i kampen, og selv om sjansene kanskje ikke kom som perler på snor, var det tydelig at ingen av lagene så seg fornøyd med poengdeling.

Få minutter før full tid pådro bortelagets Muhamed Keita seg gult kort på tåpeligste vis da han fyrte av en ball i ansiktet til Jakob Bergström etter at spillet for lengst var stoppet.

Situasjonen fyrte til litt knuffing mellom lagene, men de to spillerne skværet opp etter litt.

- Stygg sak, dessverre. Dette blir for dumt. Du skyter ikke ballen i hodet på en annen spiller med vilje, freste Kjetil Rekdal om situasjonen.

Med poengdeling denne kjølige fredagskvelden på Consto Arena blir Strømsgodset og Mjøndalen værende på henholdsvis 12. og 13. plass i Eliteserien - med 23 og 22 poeng.

Kun bedre målforskjell holder Mjøndalen over streken i skrivende stund.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken