*Nettavisen* Sport.

Uavgjort mellom West Ham og West Brom

ARTIST: Manuel Lanzini leverte en flott kamp for West Ham, men det ble poengdeling i London. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Poengdeling på Upton Park

29.11.15 17:01

West Ham må belage seg på flere måneder uten stjernespiller Dimitri Payet, men det kan fort vise at en argentinsk duo kan bli svaret på problemene deres.

Manuel Lanzini og Mauro Zárate var til tider ustoppelige for hjemmelaget, og sistenevnte vartet opp med en nydelig frispark-perle i første omgang.

Til tross for det så slo West Brom voldsomt tilbake, og innbytter Rickie Lambert sørget for at Tony Pulis' menn ikke forlot Upton Park tomhendte.

Argentinske trollmenn

Det var hjemmelaget som startet best, anført av Lanzini som gjorde West Brom-forsvarerne svimle tidlig i kampen. Etter ni minutter fant han landsmann Zárate som sendte et skudd i nettveggen.

Selv om Salomón Rondón holdt på å hamre ballen i mål fra 25 meter for gjestene så var det Zárate som fikk hull og byllen.

Etter 17 minutter vant Diafra Zakho et frispark på rundt 20 meter og argentineren var ikke vond å be. Frisparket ble limt opp i krysset, og selv om Myhill fikk fingertuppene på ballen så kunne han ikke hindre målet. Drømmescoring på Upton Park.

Kun et par minutter etterpå burde Cheikou Kouyaté doblet ledelsen til hjemmelaget etter at han raget høyest i lufta på et innlegg fra Aaron Cresswell. Dessverre for hjemmelaget fikk han ikke nok kraft i headingen.

Lanzini og Zárate var ikke ferdige og førstnevnte var nære ved å få sin scoring da han tvang Myhill til en god redning med skudd fra like utenfor boksen. Kun et par minutter etter så var det Zárate som fant Lanzini, men igjen sto Myhill i veien.

West Brom svarte med å legge seg dypt, og klarte å ri av West Ham-stormen og så til at det ikke sto mer enn 1-0 til pause.

Lambert endrer kampen

Det skulle vise seg å ta få minutter av andre omgang før bortelaget svarte. Innbytter Rickie Lambert ble lempet opp på topp for å lage kvalme i West Ham-forsvaret, og i det 49.minutt fikk det uttelling.

Darren Fletcher plukket opp en klarering og dyttet ballen videre til Lambert. Den tidligere Southampton-kapteinens skudd tok en styring innom hendene til Winston Reid, men endringen i kurs slo ut keeper Adrián og ballen rullet i mål.

Med Lambert og Rondón på front så slet stopperparet Angelo Ogbonna og Winston Reid betydelig med å ha kontroll helt bakerst for West Ham.

Kjemperedning

I det 62.minutt skulle Rondón ha gitt bortelaget ledelsen etter et nydelig innlegg fra Darren Fletcher. Den venezuelanske tankspissens heading hadde voldsom kraft, men kun et vanvittig tigersprang fra Adrián stoppet Rondón fra å gi West Brom ledelsen.

Med så mye press fra West Brom ble det rom på kontra for hjemmelaget. I det 72.minutt galopperte Victor Moses og Diafra Sakho i fra det som var av West Brom-spillere. Sistnevntes avslutning ble heroisk avverget av svenske Jonas Olsson.

Victor Moses var kun centrimetre fra å vinne kampen for West Ham da han hamret til på hel volley etter et flott Manuel Lanzini-innlegg i det 88.minutt. Forsøket seilet utenfor, og dermed ble det uavgjort på Upton Park.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.