RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uavgjort og stortap for Norge

Foto: Vegard Brekke
Sist oppdatert:
De norske lagene har fått en litt trøblete start under årets bridge-EM i Belgia. I øyeblikket ligger både det åpne laget og laget i dameklassen utsatt til.

Lørdag ble det kun spilt en kamp i åpen klasse og dameklassen. Det norske laget i åpen klasse klarte 15-15 mot Slovakia, mens damelaget gikk på et stortap mot Sverige med hele 2-25. Med brakseieren mot Norge har Sverige for alvor meldt seg på i kampen om VM plass i dameklasen.

Laget i åpen klasse behold sin 8. plass fra i går, mens damelaget nå er nede på 16. plass.

I åpen klasse gruppe B har Sverige tatt en komfortabel ledelse med 199VP etter 10 kamper, og Danmark er også inne blant de 9 beste med sin 8. plass.

Du kan følge mesterskapet live her:

BBO (liveoverføring)

Resultatservice
Gruppe A live
Damer live

NBFs blogg

Bridge i Norge

Mesterskapssidene

Åpen klasse
Norge er tittelforsvarere under årets mesterskap, etter seieren i Frankrike for to år siden. Norge stiller med et så godt som nykomponert landslag, og har som målsetning å bli blant de seks beste som kvalifiserer seg til neste års VM.

Turneringen spilles i to puljer, hvor de ni beste fra hver pulje går videre til et sluttspill. Norge ligger for øyeblikket på 8. plass i sin pulje, etter blant annet to relativt klare tap mot henholdsvis Island og Italia. Grunnspillet er nå omtrent halvveis, så Norge er avhengige av å få opp dampen om ikke VM-toget skal gå før turneringen er kommet skikkelig i gang.

Stillingen etter 10 kamper:
1 ISLAND 200
2 ITALIA 195
3 FRANKRIKE 173
4 BULGARIA 170,5
5 TYSKLAND 168,5
6 WALES 167
6 TYRKIA 167
8 NORGE 161
9 KROATIA 158
...
10 LATVIA 157

Store forventninger
Det var knyttet store forventninger til det norske damelaget under årets EM. Mesterskapet er en ren serieturnering hvor alle møter alle og de seks beste lagene kvalifiserer seg til neste års VM (Venice Cup). De norske damene fikk en flott start, og var kjapt oppe på 2. plass.

I de siste rundene har det derimot buttet litt i mot for de norske fargene, og laget ligger for øyeblikket et stykke bak den magiske 6. plassen. Det er allikevel verdt å merke seg at det norske laget har gjort unna en del av de store forhåndsfavorittene, så løpet er ikke kjørt. Laget er fortsatt optimister med tanke på å kvalifisere seg for neste års VM.

Stillingen etter 10 kamper:
1 NEDERLAND 190
2 TYSKLAND 179
3 RUSSLAND 176
4 BELGIAI 175
4 POLEN 175
6 FRANKRIKE 174
...
16 NORGE 146

Drama mot Italia
Nok en gang utviklet kampen mellom Norge og Italia seg til et skikkelig drama.

I de siste mesterskapene har det virket som om Italia og særlig Bocchi har hatt et horn i siden til Norge. Man husker tilbake til den usportslige opptredenen han hadde i forhold til Espen Lindqvist i forrige EM, og denne gang var det nok en førstereisgutt som fikk gjennomgå – nemlig Thor-Erik Hoftaniska.

Sakens kjerne var om den italienske storspilleren hadde spilt ut et kort eller ikke mot en kritisk norsk slem. Thor-Erik påpekte dette overfor Bocchi men fikk huden full i retur. Thor-Erik valgte å vente med å tilkalle turneringsleder til etter at spillet var over, noe som gjorde at den italienske (!) turneringslederen blankt avviste klagen.

Etter kampen kom Bocchi bort til den norske landlagskapteinen, Christian Vennerød, og kom med noen kommentarer som kanskje indikerte at Thor-Eriks oppfatning av saken var nærmere sannheten enn hva turneringsledelsen trodde. Den norske landslagsledelsen valgte uansett ikke å appellere avgjørelsen, i og med at turneringsleder nok ble tilkalt i seneste laget.

Du kan lese mer om saken på NBFs mesterskapsblogg .

Veien videre
Mesterskapet forsetter lørdag med en rolig både for det åpne laget og damelaget, før det igjen er fult program fra og med søndag.

Lørdag starter også veteranklassen opp sitt mesterskap med to kamper, også i denne klassen stiller Norge lag.

Nettavisen vil følge mesterskapet videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere