RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Ublidt møte med «Huggy Bear»

Sist oppdatert:
Zack Stortini scoret to og banket Triston Grant i første periode.

NASHVILLE-EDMONTON 1-6:

Han kan slåss, han liker det og han skal gjøre det. I natt var Zack Stortini i gang igjen.

- Pucker og køller.

Han kunne sikkert lagt til never også.

- Jeg mangler to tenner og noen fyllinger. Det er en del av gamet. Jeg venter til karrieren er over med å få det fikset, har den hissige Edmonton-spilleren uttalt i et intervju med The Calgary Herald.

Banket og scoret
Kanskje er det like greit at han ser litt skummel ut. I NHL-oppgjøret mot Nashville, tok det ikke mer enn halvannet minutt før han og Triston Grant kastet hanskene. Med andre ord var det planlagt batalje mellom to av ligaens tungvektere.

Du kan se slåsskampen her!

Stortini ble vinneren i slagprotokollen før dommerne endelig fant ut duoen skulle få en femminutters pustepause i utvisningsbåsen.

Vel tilbake på isen viste Edmonton-kjempen Stortini at han har andre kvaliteter også. Etter 13:58 satte han dagens første puck forbi Pekka Rinne i Nashville-buret.

Med 28,2 sekunder igjen av førsteperioden, rakk han også å legge på til 4-0 for gjestene. Det var for øvrig den første gangen på 151 NHL-matcher at 24-åringen scorer to mål i samme oppgjør.

AHLs tøffeste
Legger man til slåsskampen kan man konkludere med at perioden var rimelig innholdsrik for kanadieren.

Les også: Her er Norges NHL-framtid

Det er derimot ikke noen nyhet at Stortini blir straffet. Han pådro seg en timinutter i utvisningsbåsen under NHL-debuten i januar 2007. Da toppet han også utvisningsstatistikken for Hamilton Bulldogs i farmerligaen AHL. På nettet har han fått kallenavnet «Huggy Bear» etter utallige feider på isen.

- Jeg slåss mot hvem som helst. Jeg gjør alt for å hjelpe laget mitt, sier Stortini som er i klasse med Daniel Carcillo, Riley Cote og Eric Godard når det gjelder nevekamper i NHL.

Nattens oppgjør vant Edmonton for øvrig med komfortable 6-1. Det kan de til en viss grad takke slåsskjempen Stortini for, men også en praktfull Jeff Deslauriers mellom stengene. 25-åringen reddet 40 av 41 skudd og sørget for at kanadierne tok sin første seier countryhovedstaden siden 2005.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere