Gå til sidens hovedinnhold

UCI forsvarer Team Leopard-Trek

Det til tross for at lagets danske manager har testet positivt for doping to ganger.

Kim Andersen er en av mennene bak Team Leopard-Trek.

52-åringen forlot Bjarne Riis' Team Saxo Bank like før Tour de France i fjor da han begynte planleggingen av sitt nye sykkellag med Brian Nygaard.

Som de fleste managere og sportsdirektører har Kim Andersen byttet ut sykkelen med følgebilen etter endt karriere. I Andersens tilfelle seks år etter at han (ufrivillig) la opp som profesjonell syklist.

To ganger positivt
En karriere som inneholdt flere flotte seirer, deriblant bakkeklassikeren La Flèche Wallonne.

Det som får mange til å reagere er Kim Andersens historikk med dopingjegerne. Dansken har ikke bare testet positivt en gang, men to (1987 og 1992). Noe som tilsier livslang utestengelse nå til dags.

Les også: Fransk sykkeltopp vil fjerne denne mannen

UCIs president, Pat McQuaid, er selvfølgelig klar over situasjonen, men har full tillit til Kim Andersen.

- Han har allerede gjort rede for seg. Ja, han var dopet som rytter, men det var også Bjarne Riis (testet aldri positivt, men innrømmet senere dopingbruk). De gjør en god jobb nå. Kim har all rett til å være involvert i syklingen, og det gjør han veldig bra.

- Ingen problemer med Andersen
- Jeg har aldri hørt noen rykter (om doping). Det eneste jeg har hørt er at han er en veldig engasjert og dyktig sportsdirektør, sier McQuaid til cyclingnews.com.

McQuaid mener at man må ta høyde for at sykkelsporten har forandret seg de siste årene.

- Andersen testet positivt i en tid hvor det var en annen moral. Han har arbeidet med en rekke lag de siste årene, og det har aldri vært noen problemer med det.

Hva med Saiz?
- Det er ingen enkel oppgave å finne slike ressurser som kan styre lag og motivere ryttere, mener UCI-presidenten.

Tidligere ONCE og Liberty Seguros-sjef Manolo Saiz skal etter ryktene være på vei mot en retur til sykkelsporten etter fire år på sidelinjen. Årsak: Operacion Puerto.

- Jeg har ikke hørt noe. Alle har rett til å skaffe seg et livsgrunnlag, men om han er velkommen eller ikke blir noe annet. Det er noe jeg ikke ønsker å kommentere, avslutter McQuaid.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken