Selskapet SKINS går søksmål mot det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Treningstøy- og utstyrsgiganten fremmet i dag et erstatningskrav på drøye 11 millioner kroner.

Årsaken er UCIs håndtering av dopingproblematikken innenfor sykkelsporten, som de mener har skadet både sportens renommé og støttespillerne bak.

I en pressemelding retter organisasjonens juridiske representant direkte kritikk mot ledende skikkelser innenfor UCI.

- Vi opplever at Pat McQuaid og Hein Verbruggen har sviktet oss som sponsor. De har også sviktet sporten og de som elsker den.

SKINS har vært en del av sporten siden 2008 og har blant annet samarbeidet med Rabobank, Team Europcar, Team NetApp og Team Telekom.

Med referanse til det amerikanske antidopingbyråets (USADA) avsløringer rundt Lance Armstrong, feller utstyrsleverandøren en knusende dom over UCIs arbeid for å beskytte sykkelsporten mot doping.

- Vi opplever at USADAs rapport, som avslørte utbredt doping, påpeker et større, kulturelt problem innenfor UCI og organisasjonens manglende evne over en lengre periode til å bekjempe doping.

- Som en konsekvens står vårt sponsorat tilbake som skadelidende. Hvis offentligheten ikke har tillitt til at sporten er «ren», vil de kanskje også sette spørsmålstegn ved de som støtter sporten.

- Vår tillitt til ledelsen i UCI er knust og følgelig er vår troverdighet skadet.

Søksmålet kommer kun kort tid etter at den irske journalisten innledet sitt søksmål mot Pat McQuaid og Hein Verbruggen, henholdsvis UCIs nåværende og forhenværende president. Sistnevnte fungerer nå som ærespresident både i UCI og den internasjonale olympiske komité (IOC).

Les også: - De må holdes ansvarlig for måten de har drevet sykkelsporten