Gå til sidens hovedinnhold

- UCI ikke ferdig med Contador

Det spanske sykkelforbundet tror på den siste valsen i Voldgiftsretten.

- Vi er sikre på at UCI kommer til å anke frifinnelsen av Alberto Contador, sier Luis Sanz.

Han er juridisk rådgiver i RFEC (det spanske sykkelforbundet). Da de offentliggjorde at de frikjente Contador, var UCI kjapt med ros for måten saken ble håndtert på:

- Jeg tror ikke man kan skylde på det spanske forbundet i denne saken. De har gjort en god jobb, uttalte McQuaid.

UCI-presidenten var likevel forarget etter at den spanske statsministeren ba om frifinnelse i saken via sin Twitter-profil .

«Zapatero-utspillet»
Den spanske sportsavisen AS har snakket med de spanske forbundstoppene i saken. De tror blant annet «Zapatero-utspillet» har gjort det vanskeligere for McQuaid å svelge dommen.

- Pat McQuaid gratulerte oss for arbeidet vi gjorde, men han klaget samtidig på politisk rolleblanding, sier sykkelpresident Juan José Castaño til AS.

- Ble det lagt press på dere for at Contador skulle frifinnes?

- Nei, selv om den type indirekte involvering i saken kan synes upassende. For omverdenen er det klart at et slikt inntrykk kan dannes: Ja, han ble frikjent på grunn av disse uttalelsene, vedgår Castaño.

Det siste slaget
Contador er tilbake på sykkelen for lengst etter at ble frikjent for clenbuterol-funnet, og der blir han sittende helt til den eventuelle ankesaken ferdigbehandles i CAS (idrettens voldgiftsrett).

Spanjolen har dessuten dokumentert strålende form ved først å bli nummer fire under Volta ao Algarve og siden ved å vinne Vuelta a Murcia.

Den hardeste kampen kan likevel gjenstå. Både Castaño, Luis Sanz (juridisk rådgiver hos RFEC) og José Luis de Santos (tidligere Banesto-rytter, nå trener) forventer en anke fra det internasjonale sykkelforbundet.

- Avgjørelsen i CAS står like sterkt som spansk lov. Men dersom saken ankes dit, åpner det opp for en helt nytt scenario. Panelet vil gjennomgå all dokumentasjon i disiplinærsaken på nytt. Deretter vil enten frifinnelsen ratifiseres, ellers blir utøveren utestengt i en eller to år. Da vil også dommen være endelig og danne presedens (for lignende saker i fremtiden), forklarer Sanz.

Det tar i snitt fire måneder å behandle ankesaker hos CAS. UCI eller WADA (verdens antidopingbyrå) er på sin side nødt til å anke inn saken innen 30 dager etter at frifinnelsen fant sted.

Kommentarer til denne saken