Fredag kveld ble det klart at amerikanske påtalemyndigheter avslutter saken mot Lance Armstrong uten å tiltale amerikaneren for lovbrudd.

Etterforskningen undersøkte muligheten for at svindel hadde foregått i US Poslta-laget, men kom tydeligvis ikke frem til at det var bevis for at en slik kriminell handling hadde forekommet.

Les også:Armstrong går fri fra FBI

Nyheten ble satt stor pris på i det internasjonale sykkelforbundet, UCI.

- For oss er det en veldig god nyhet å høre at etterforskningen er blitt avsluttet uten noen tiltale mot Lance Armstrong, uttaler UCIs pressesjef, Enrico Carpani, til velonation.

- Har ikke vært lett for sykkelsporten
UCI mener at saken har vært en påkjenning for sykkelsporten. Som rytteren som har vunnet verdens største sykkelritt, Tour de France, flest ganger, er Armstrong en levende legende.

- Vi er veldig fornøyd med avgjørelsen siden dette ikke har vært en lett periode for sykkelsporten. Vi har måtte tåle mange negative artikler om denne saken, siden Lance Armstrong er en veldig populær tidligere rytter.

- Sykkelsporten har lidd en stund, men nå er det over, og det er vi ekstremt glade for.

BLOGG:Hvor viktig er det å komme til bunns i sannheten om Armstrong?

UCI uttaler videre at de lar fortid være fortid og heller ser fremover.

Ironisk nok er det de har å se frem til en liknende sak. For på mandag er det ventet at CAS kommer med sin dom i Contador-saken.

Les også:Nok en Contador-utsettelse

I likhet med Armstrong-saken er det en sak som har bragt mye negativ omtale til sykkelsporten, og som har dratt ut over flere år.

Regner med at USADA får tilgang på opplysninger
Samtidig er det ikke slik at Armstrong er helt fri ennå. Som sagt var det påstandene om svindel amerikanske påtalemyndigheter undersøkte, uten å komme frem til bevis. Dopingbruk er ikke forbudt i amerikansk lov og er derfor ikke noe myndighetene kan se på.

Det kan derimot det amerikanske antidopingbyrået, USADA. De regner nå med å få informasjonen myndighetene har samlet sammen gjennom deres etterforskning og ta dette med i sin egen etterforskning, som etter alle solemerker fortsetter.

- WADA forventer at disse bevisene vil bli delt med det relevante antidopingbyrået, slik at de kan bestemme om det har vært noen brudd på antidopingreglementet, uttalte WADA-president John Fahey lørdag.

Det er med andre ord litt for tidlig å juble for full frikjennelse av Armstrong ennå, men UCI har likevel et klart budskap etter fredagens nyhet:

- Fremtiden er langt viktigere enn fortiden.