Gå til sidens hovedinnhold

UCI med ny antidopingavtale

- Det beste UCI har gjort siden Armstrong-boblen brast, sier den franske sportsministeren.

Det internasjonale sykkelforbundet, UCI, skal samarbeide med det franske antidopingbyrået, AFLD, under årets Tour de France. Det bekrefter UCI i en pressemelding mandag.

- UCI er fast bestemt på at sykkelsporten skal være ren. Derfor er vi veldig fornøyde med å ha AFLD med på laget, sier UCI-president Pat McQuaid.

Les også: Knallhard kritikk mot UCI

- Sammen vil vi forsikre oss om at dagens unge ryttere ikke vil bli påvirket av ting som skjedde for mange år siden, sier McQuaid videre, og peker på den lange rekken dopingavsløringer den siste tiden.

Gammelt nytt
UCI og AFLD har samarbeidet i flere år, men det har vært økende misnøye den siste tiden. AFLD nektet en periode å samarbeide med UCI på grunn av det de omtalte som «alvorlige feilsteg» tidligere år, med tanke på blant annet måten de forholdt seg til Lance Armstrong. Den nye avtalen sikrer det franske antidopingbyrået full tilgang til rytternes biologiske pass og informasjon om hvor de oppholder seg.

Den franske sportsministeren, Valerie Fourneyron, sier til AFP at hun er lettet etter avtalen kom i havn.

Les også: UCI: - Lance testet ikke positivt

- Dette er gode nyheter for Tour de France, og for hele sykkelsporten, uttalte Fourneyron, som mener avtalen er første steg på veien til en renere sykkelsport etter Armstrong-boblen brast.

Forklaringsproblemer
UCI har hatt store forklaringsproblemer den siste tiden, og det har blitt avdekket at Lance Armstrong testet positivt fire ganger i Tour de France i 1999, men fikk fortsatt lov til å fortsette.

Les også: De kan ikke utføre dopingprøver

Formelt sett er det WADA som har ansvaret for dopingprøver, men UCI har fortsatt stor innflytelse på området. I en paneldebatt ved Universitet i Texas uttalte Amerikas eneste Tour de France-vinner Greg Lemond at sykkelsporten aldri ville bli ren før noen andre enn forbundet sto for dopingtestene.

- I dag har vi en situasjon hvor rytterne ikke stoler på sykkelsportens eget styringsorgan, sa LeMond og tenkte på UCI-toppenes forsøk på å dekke over Armstrongs dopingbruk.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken