RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: © Reuters Photographer / Reuters (Reuters/Scanpix)

UCI nekter Armstrong strafferabatt

– Det er ikke vår oppgave, sier den internasjonale sykkelpresidenten.

Det internasjonale sykkelforbundets «sannhets- og forsoningskommisjon» etter dopingskandalen rundt Lance Armstrong bør være innstiftet tidlig neste år. Det melder nyvalgt UCI-president Brian Cookson ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Forhåpentligvis kommer jeg med en offentliggjøring om noen uker og forhåpentligvis er ting oppe og går tidlig neste år, sier Cookson – som uttalte seg i forbindelse med konferansen til Verdens antidopingbyrå (Wada) i Johannesburg.

Den 63 år gamle briten sier at han forhandler med Wada om betingelsene som skal ligge til grunn for kommisjonen, som blant annet skal etterforske forbindelsene mellom UCI og Armstrong.

Den vanærede syklisten har den siste tiden sagt seg villig til å samarbeide med antidopingmyndigheter i bytte mot en straffereduksjon. Armstrong ble fratatt alle sju Tour de France-titler og utestengt på livstid etter at det amerikanske antidopingbyrået (Usada) avslørte det som ble karakterisert som «det mest sofistikerte dopingprogrammet i idrettshistorien».

Cookson sier imidlertid at en eventuell reduksjon av Armstrongs utestengelse bør komme fra Usada.

– Han er sanksjonert av Det amerikanske antidopingbyrået og straffen han fikk er akseptert av UCI og resten av idrettsverden. Det er derfor deres beslutning om reduksjon av straff skal tilbys på bakgrunn av informasjon han måtte tilby, sier Cookson videre.

Den ferske UCI-presidenten kommenterte også dopingkulturen som har preget sykkelsporten og sitt engasjement til å bekjempe den.

– Utøvere bør kunne gå helt til topps uten å måtte ta risiko, uten å jukse, uten å lyve og uten å måtte tilbringe resten av livet med blikket over skulderen.

– Nå tror jeg det er renere enn på lenge, sier Cookson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere