PLANICA (Nettavisen): Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng jublet over VM-sølv på søndagens lagsprint i Planica.

Emma Ribom og Jonna Sundling ble for sterke for de norske kvinnene, men sølv virket på ingen måte å være noe nederlag for Kalvå og Udnes Weng da de gikk smilende gjennom mixed zone på langrennsstadion i Planica søndag.

– Det var en veldig god opplevelse. Jeg følte meg bra i dag og vi vinner sølvet bak sterke svensker. Det er veldig bra, sier Udnes Weng til Nettavisen.

Les også: TV-bildene fra VM sjokkerte. Enorm kontrast

Lurte NRK

Smilte gjorde hun også før løpet da hun maktet å lure NRK.

For å spare litt krefter før start sendte hun nemlig tvillingsøster Lotta Udnes Weng til å gjennomføre intervjuet med rettighetshaveren.

– Det var spontant i bilen. Jeg sa til Lotta «fader, kan ikke du ta det ankomstintervjuet?». Det kunne hun gjøre, så hun tok på seg akkrediteringen min og gjennomførte intervjuet mitt, sier Udnes Weng til Nettavisen.

Les også: Fikk VM-bot av eget forbund. Reddet av millionær

NRK skal ikke ha hatt noen mistanke.

– Det er lett. Jeg kunne like gjerne ha sendt Lotta gjennom her. Dere hadde ikke merket det dere heller. Det er ikke noe problem, humrer Udnes Weng.

Les også: Jubler over norsk VM-medalje: – Vi har vært listefyll

– Rått!

Med søster Lotta i pressesonen, var det fullt fokus på løpet for Tiril.

Etter en sterk prolog, fulgte Udnes Weng og Kalvå opp med en god finale der kun svenskene ble for sterke.

Det oppleves som en stor opptur fra tidligere mesterskap.

– De gangene jeg har gått lagsprint i mesterskap så har det gått ganske dårlig. Det er rått å kjempe om gull, gøy å gå sisteetappen og krysse mållinjen som nummer to. Det er en stor opplevelse, sier Udnes Weng.

Stort var det også for lagvenninne Kalvå.

– Jeg er stolt av å få muligheten. Det er stort for meg å gå i dag og å ta medalje. Jeg er veldig glad for det, sier Kalvå til Nettavisen.