Amalie Håkonsen Ous, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng fikset gull for Nes på damenes lagstafett.

Det var det liten tvil om, og i stedet ble det en kamp om sølvmedaljen. Der skulle Ingvild Flugstad Østberg ende opp med å spurtslå Kristin Stavås Skistad på oppløpet.

Les også: Lyn forsvarte gullet på NM i stafett: Petter Northug ikke imponert over nivået

Konnerud godt i gang

81 lag stilte fra start den siste konkurransen i NM på Konnerud, og fra start viste lokale Tiril Liverud Knudsen seg fram.

Og den lovende Konnerud-løperen satt stor fart på den første etappen. Det tok ikke lang tid før en luke var oppnådd og Knudsen vekslet først sammen med Tromsø Skiklubb og Strindheim IL.

Lotta Udnes Weng og Nes startet så sterkt på andreetappen og nærmet seg opp mot tetstriden. Hun hentet inn 10 sekunder og var dermed 18 sekunder bak Konnerud og Tromsø i teten.

Les også: Golberg spurtslo Johnsrud Sundby og tok NM-gull på herrenes 30 kilometer

Nes overlegne

Inn til andre veksling var det derimot Tromsø som kom først, med Nes fem skunder bak, etterfulgt av Kristin Stavås Skistad og Konnerud to sekunder bak der igjen.

Etter én kilometer på tredje etappe skulle så Tiril Udnes Weng vise seg skikkelig fram, og Nes-løperen stakk raskt ifra. Og etter to kilometer hadde hun 23 sekunder ned til Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik og Stavås Skistad fra Konnerud.

Mot slutten skulle derimot Gjøvik-løperen vise seg sterkest, og dermed måtte Stavås Skistad erkjenne at bronsemedaljen var et faktum.

Les også: Therese Johaug inn til nok et NM-gull, stortalentet Helene Marie Fosseholm tok bronse

Les også: Ekspertene: Denne typen ski bør du velge (+)