Gå til sidens hovedinnhold

Uefa åpner døra for Liverpool

- Vi er her for å tjene fotballen, ikke være diktatorer, sier Uefa-president Lennart Johansson. Han åpner for å gi Liverpool plass i Champions League.

Den svenske Uefa-presidenten sier ifølge BBC at fem engelske lag kan komme til å delta i neste års utgave av Champions League. Tidligere har Uefa kategorisk avslått tanken om å gi England en ekstra plass.

Dilemmaet gjelder kun dersom Liverpool vinner Champions League, men ikke ender blant de fire beste i Premier League. I Champions League er det nemlig ingen automatisk plass til vinneren av forrige turnering.

Ekstra plass
- Hvis det er en mulighet for å gjøre et unntak for vinneren av Champions League, så kan det bli en ekstra plass. Døra er alltid åpen. Vi er her for å tjene fotballen, ikke være diktatorer, sier Johansson til BBC Radio Five Live.

Uefa har i sitt regelverk begrenset antall deltagere fra samme nasjon til maksimalt fire. I øyeblikket ser det ut til at Chelsea, Arsenal, Manchester United og Everton kvalifiserer seg til Champions League gjennom sine plasseringer i Premier League.

- Kom med forslag
Liverpool kan ende opp som tilskuere til neste års Champions League, selv om de skulle vinne årets utgave av Europas gjeveste klubbturnering.

- Liverpool er velkommen til å komme med sitt synspunkt. De kan komme med et forslag, og så skal vi håndtere det og gi klubben et raskt svar, sier Johansson diplomatisk før han legger til at det vil være urettferdig overfor Everton å ekskludere dem dersom de kvalifiserer seg gjennom en fjerdeplass.

Lennart Johansson vil nå gjøre sitt til at regelverket blir mer tydelig på dette punktet i framtiden.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken