RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UEFA-cupkampen ingen bryr seg om

Sist oppdatert:
Glentoran har sendt halve laget på ferie og Brann reiser uten de beste. Dette er nesten blitt kampen ingen bryr seg om.

- Serien er viktigst, så kommer cupen i Norge. UEFA-cupen blir bare en bonus for oss, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til iBergen.no.

Med et tøft kampprogram fremfor seg, er det kanskje ikke så rart at det ikke legges all verden i kampen mot Glentoran torsdag. Hadde denne kampen vært viktig, ville garantert Martin Andresen spilt. Thorstein Helstad hadde trolig også vært i troppen.

- Vi er et bedre lag
Etter å ha sett cupfinalen som Glentoran tapte 2-1 mot Linfield, ble faktisk Mjelde imponert.

- De overrasket positivt ja. De er et typisk britisk lag, som er fysisk sterke og som spiller mye «kick and run». Det kan bli en tøff kamp, men jeg regner likevel med at vi er kommet litt lengre enn Glentoran har.

- Men sparer du dine beste fordi du er redd for skader?

- Vi sparer spillere til serien. Men de som er i troppen skal alle kunne prestere på et høyt nivå, sier Mjelde som ikke bryr seg mye om at halve laget til nordirene er reist på ferie.

- Regner med at de har innbyttere å sette inn, smiler Mjelde.

Viking viktigere
I Martin Andresens skadefravær blir Erlend Hanstveit kaptein. Ostringen ser fram til en tur til Belfast, men snakker ikke i store ord om hva som kan vente Brann om de kommer inn i hovedrunden.

- Klarer vi det, er det mange gode lag vi kan møte. Men så langt frem seg ikke jeg.

- Så du legger ikke så mye i UEFA-cupen du heller?
- Serien er viktigst. Men det er klart vi er fullt skjerpet når vi går på banen på torsdag. Det må vi være. Regner med at det blir en skikkelig fight, med mange harde taklinger, sier Hanstveit til iBergen.no.

De nest-bestes sjanse
Spillere som i alle fall kommer til å tråkke til mot Glentoran, er Janez Zavrl og Migen Memelli. Begge spillerne ligger i vannskorpen til første-elleveren, og får trolig sjansen fra start.

En annen som heller ikke kommer til å spare så mye på kruttet, er Charlie Miller. Han sprudlet på trening i dag og lå nesten like mye i gresset og taklet som han dro sine sedvanlige finter.

- I´m fit yes, smilte skotten i det han hastet ut Stadion-portene i ettermiddag.

Branns sannsynlige lag: Johan Thorbjørnsen - Bjørn Dahl, Janez Zavrl/Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Erlend Hanstveit - Martin Knudsen, Helge Haugen, Charlie Miller, Petter Vaagan Moen - Bengt Sæternes, Migen Memelli

Benken: Steffen Haraldsen, Arnaud Monkam, Christian Kalvenes

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere