*Nettavisen* Sport.

UEFA-sjef kritiserer Eriksson

Foto: (Scanpix)

UEFA-president Lennart Johansson kritiserer den engelske landslagssjefen Sven-Göran Eriksson for hans kommentar om at supporterne er i livsfare i Tyrkia.

26.09.03 12:04

Eriksson uttalte at "liv kunne gå tapt" hvis England-fans reiste til Tyrkia for å se EM-kvalkampen 11. oktober.

- Går galt

Påstandene fikk tyrkerne til å bli rasende, og nå får Eriksson også (tyrkisk) pepper fra sin landsmann Lennart Johansson.

- Bekymringen for kampen i Istanbul er stor nok om ikke trenerne skal komme med uheldige uttalelser. Jeg er en venn og beundrer av Eriksson, men trenere bør begrense seg til å snakke om taktikk og kamper, ikke lage politiske utspill. Da går det som regel galt. Jeg kan bare ikke forsvare det han sa om Tyrkia, sier UEFA-bossen.

Massiv sikkerhet

De to landene har hatt et anstrengt forhold på fotballbanen siden to Leeds-supportere ble knivstukket i Istanbul i april 2000. Den viktige kampen i oktober vil bli omfattet av de strengeste sikkerhetstiltak som noensinne er iverksatt før en fotballkamp.

Kommer engelske fans seg først forbi kontroller både på britiske og tyrkiske flyplasser, venter tre jernringer med politi utenfor stadionområdet. Der må alle legitimere seg med tyrkiske identitetspapirer. Har man ikke det, plasseres man på et trygt og neppe særlig trivelig sted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.