Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UEFA vil granske dødsfall

Foto: (foto: scanpix)
Hvorfor døde Miklos Feher på fotballbanen søndag? Er det fordi belastningene for fotballspillerne er blitt for voldsomme?

Det ønsker Det europeiske fotballforbundet (UEFA) å komme til bunns i. Derfor iverksetter UEFA nå en undersøkelse som skal klarlegge omstendighetene rundt den ungarske landslagsspillerens plutselige dødsfall under en fotballkamp for hans portugisiske klubb Benfica.

UEFAs nye generalsekretær, svenske Lars-Christer Olsson, sa torsdag i et intervju med den tyske avisen Die Welt at undersøkelsen blir "detaljert".

- Jeg har dessverre ingen sikker statistikk, men magefølelsen min sier meg at antallet av disse tilfellene har økt den senere tid. Blir det for mange kamper slik at deres helse er i fare? Vi er nødt til å få klarlagt om belastningen er blitt for intensiv, sa generalsekretæren.

Ved å snakke om for høy belastning legger Lars-Christer Olsson seg på kollisjonskurs med FIFA.

Færre turneringer?

Det virker utenkelig at UEFA vil skjære ned på antallet mesterligakamper, bare for å oppleve at FIFA innfører en ny turnering.

- Vi har avtalt med Sepp Blatter (FIFAs president) at konføderasjonscupen avvikles etter 2005, men deretter skal det innføres et VM for klubblag. Det opphever fordelen ved å avskaffe den andre turneringen. Der er ikke plass til det i den internasjonale kalenderen, sa svensken.

Tyske klubber har foreslått å øke pausen i fotballkamper fra 15 til 20 minutter, men ifølge Lars-Christer Olsson ser ikke UEFA den store forbedringen i en slik endring.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!