*Nettavisen* Sport.

Uenig med Bjarne Riis

Foto: Bas Czerwinski (AP/Scanpix)

- Vi fikk aldri forsvart oss, fastholder Andy Schleck.

16.11.10 08:59

Den spanske sportsavisen Marca har publisert et lengre intervju med Andy Schleck. Her snakker han blant annet om det nye laget i Luxembourg, forholdet til Alberto Contador og forholdet til Bjarne Riis.

Det sistnevnte sto det langt bedre til med tidligere.

- Det (forholdet til Bjarne Riis) er åpenbart ikke det samme lenger. Vi har det greit og snakker sammen fra tid til annen, men jeg er uenig i avgjørelsen hans fordi vi aldri fikk sjansen til å forsvare oss. Det er et faktum at han kunne straffet oss på andre måter enn å sende oss hjem, forteller Schleck til Marca.

Hjem fra Spania rundt
Og med «vi» snakker han om seg selv og Stuart O'Grady. Australieren som også fortsetter karrieren i Luxembourg neste sesong.

Duoen ble sendt hjem underveis i Vuelta a España etter en bytur under hviledagen. En avgjørelse som torpederte enhver sjanse for Fränk Schleck til å hevde seg i sammendraget.

Siden den gang har uansett Schleck-brødrene og teameier Riis endt samarbeidet. Brødreparet blir lagkapteiner i The Luxembourg Pro Cycling Project i stedet.

- Jeg skal kun være rytter. De som står bak laget, hører på hva jeg har å si - men jeg er kun en syklist. Jeg eier ingen aksjer i laget. Jeg ønsker å holde meg unna problemer, forklarer Schleck og tar dermed livet at ryktene om at han har eierinteresser i laget på linje med Lance Armstrong og hans Team RadioShack.

Ingen Giro
Ikke overraskende forteller 25-åringen også at Tour de France blir sesongens store mål. Desto viktigere er det nok at annenmann fra årets tour, vil nyte godt av å ha et stabilt stjernelag rundt seg de neste fire årene.

- Jeg går 100 prosent for Tour de France, så det blir ingen Giro på meg i år, bekrefter Schleck.

- Men jeg ønsker også å kjøre det godt i Baskerland rundt og Ardennerklassikerne.

Uten hovedsponsor?
Basert på hans uttalelser, er det godt mulig at storsatsingen fra storhertugdømmet ruller inn i 2011-sesongen uten en ny hovedsponsor med på laget.

- Vi har de små sponsorene, men hovedsponsoren er ennå ikke avklart. Dette laget ble startet omtrent som Garmin-Slipstream og HTC-Columbia-High Road gjorde for noen år tilbake. Vi har en millionær fra Luxembourg som har investert penger for å starte opp prosjektet.

I helga fortalte ryktene at både danske Jabra og belgiske Belgacom er aktuelle som sponsorer for nyskapningen fra Luxembourg.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.