36 mennesker skal ha mistet livet da et passasjerfly krasjet rett etter take off i den russiske byen Jaroslavl onsdag.

Flyet skal ha vært på vei til Minsk i Hviterussland.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal flere av de omkomne ha vært medlemmer av ishockeylaget Lokomotiv Jaroslavl.

- Ufattelig trist
Laget er en del av proffligaen Kontinental Hockey League (KHL) og skulle møte HC Dinamo Minsk til kamp torsdag.

HC Dinamo Minsk har blant andre den norske keeperen Lars Haugen i stallen og nordmannen var svært preget da Nettavisen snakket med ham onsdag ettermiddag.

- Det er ufattelig trist. Jeg vet veldig lite om dette nå, men er på vei tilbake til leiligheten min sjekke det som har skjedd, sier Haugen til Nettavisen.

- Hva var din første reaksjon da du hørte om dette?

- Jeg var i sjokk. Det første jeg tenkte på var om noen hadde overlevd og hva som egentlig hadde skjedd. Jeg vet veldig lite om det, sier nordmannen.

- Jeg fikk vite dette for en halvtime siden. Det er bare ufattelig trist, gjentar hockeykeeperen.

Lokmotiv Jaroslavl var også det siste laget Haugen spilte mot. Han fikk sjansen mot laget i en treningsturnering for to uker siden.

Svensk målvakt
Ifølge den russiske TV-kanalen RT kan omtrent hele laget til Lokomotiv ha omkommet i ulykken. Laget ble mestere i 1997, 2002 og 2003.

- Jeg har ikke peiling på hva som vil skje nå. Men det er nok ikke det sportslige som vil komme i sentrum. Vi får se hva som skjer videre, sier Lars Haugen.

Blant spillerne i Lokomotivs tropp var blant annet den polskfødte svenske landslagsmålvakten Stefan Liv. Han var en del av Sveriges OL- og VM-vinnende lag i 2006.

Den kanskje største stjernen i laget er Pavol Demitra, som har 16 sesonger bak seg i NHL og samtidig har vært en nøkkelspiller på det slovakiske landslaget.

Andre kjente spillere i klubben er Josef Vasicek, Karlis Skrastins og Karel Rachunek.

HTML EMBED